Susanna Halldin Olsson tar över rollen som stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby i vår. Foto: Karina Karlström/Anna Rönnqvist

Hon blir ny stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby

Efter två och ett halvt år som stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby går Denise Melin snart i pension. Hennes skor kommer att fyllas av en annan stadsdelsdirektör, hela vägen från Norrmalm.

  • Publicerad 15:20, 24 jan 2020

Idag är Susanna Halldin Olsson stadsdelsdirektör på Norrmalm. Innan dess har hon jobbat på Södermalm. I vår tar hon sig för första gången utanför tullarna, när hon tar över direktörsrollen i Hässelby-Vällingby.

– Jag har bara jobbat i innerstan tidigare, så det känns jätteroligt att jobba i en förort. Där finns andra typer av utmaningar än vi har på Norrmalm. Det är kul att göra något nytt och lära sig nya saker, säger hon.

Bakom sig har Susanna Halldin Olsson flera års erfarenhet inom socialtjänsten, något som hon tror kommer komma väl till användning i Hässelby-Vällingby.

Hon har hunnit ha några samtal med den avgående stadsdelsdirektören Denise Melin, och säger att de har liknande sätt att arbeta.

– Jag delar Denise uppfattning om en samordnad och effektiv organisation med fokus på hög kvalitet. Det viktigaste är att alltid ha fokus på de vi är till för, de som bor här.

Denise Melin, stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby, går i pension. Foto: Lieselotte van der Meijs

Går i pension

Det var i oktober 2017 som Denise Melin axlade rollen som stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby. Nu är det snart dags att gå i pension, men åren här har varit fantastiska, menar hon.

– Det är en sån fin stadsdel. Den är socioekonomiskt mångfacetterad, och det finns många behov, men också stora möjligheter. Det har varit jättekul att jobba här.

Några konkreta planer för livet efter pensionen har Denise Melin inte, förutom några veckors skidåkning i Jämtland.

– Efter det ska jag tänka ut hur resten av mitt liv ska bli, säger hon.

Den 5 februari ska kommunstyrelsen ta officiellt beslut om att utse Susanna Halldin Olsson till ny stadsdelsdirektör, sedan är planen att hon tillträder 1 mars.

Stockholm Direkt