Klart. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Den ordinarie vd-tjänsten har varit vakant sedan i vintras. Foto: Ekerö kommun & Daniel Cannervik

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.

  • Publicerad 01:15, 9 nov 2019

Efter meningsskiljaktigheter med Ekerö bostäders styrelse lämnade förre vd:n Timo Siikaluoma sitt uppdrag i februari. Då hade han bara suttit ett år på posten. Hans roll har sedan dess fyllts av tillförordnade vd:n Ulf Bengtsson, som dock varit tydlig med att han inte vill ta uppdraget permanent.

Nu står det klart att Ann Söderström får den rollen.

– Hon har en lång och gedigen erfarenhet. Hon är en mycket trevlig person och duktig, säger Ingemar Hertz (M), styrelseordförande i Ekerö bostäder.

Från Roslagsbostäder

Ann Söderström har tidigare varit vd för Nykvarnsbostäder och kommer nu närmast från samma roll inom Roslagsbostäder. Ingemar Hertz lyfter särskilt hennes erfarenhet från jobb i kommunal verksamhet och andra allmännyttiga bolag.

– Det är bra erfarenheter och hon är civilekonom. Det är bra meriter, säger han.

Söderström tillträder tjänsten först våren 2020 på grund av uppsägningstid från nuvarande tjänst.  

– Det innebär att vår tillförordnade vd Ulf Bengtsson stannar kvar tills hon kommer in i bilden, säger Ingemar Hertz.

Prioriterar nybyggen

När Ann Söderström är på plats och igång med jobbet är en ny affärsplan och nybyggen prioriterade.

– Den andra affärsplanen har vi haft i flera år. Det vi vill satsa på är att bygga på Adelsö, där vi inte har kommit igång på grund av dricksvatten. Sedan så småningom är det Stenhamra och ett fortsatt upprustningsbehov av våra lägenheter som hon kommer att få jobba med. Jobb finns det rätt mycket, säger Ingemar Hertz.

Ann Söderström ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Jag är mycket glad över att få uppgiften att fortsätta bygga Ekerö bostäder. Jag ser fram emot att få utveckla verksamheten och tillsammans med medarbetarna lägga en strategi som skapar förutsättningar för lönsam tillväxt, säger hon i ett pressmeddelande.

MälaröDirekt har sökt Ann Söderström för ytterligare kommentarer.

Hög omsättning

De senaste åren har Ekerö bostäder haft hög omsättning på vd-posten.

Sedan tidigare vd:n Mats Viker lämnade bolaget 2017 har tre personer suttit på posten: Anders Ranefall, tillförordnad vd, Timo Siikaluoma, vd och Ulf Bengtsson, tillförordnad vd.

Slottet sätter p för Lovöbornas parkering

Nyheter Nya hyresgäster ska använda parkeringsplatserna Ända sedan parkeringen på Karusellplan blev avgiftsbelagd har runt 15 Lovöbor kunnat parkera vid Kungsgården istället. Men nu tar slottsförvaltningen bort den möjligheten.tisdag 25/2 16:28

Fler förseningar för rondell vid Svanhagen

Nyheter Nya budet för olycksdrabbade korsningen Det är över två år sedan planen för en rondell vid Svanhagen vann laga kraft. Nu står det klart att byggstarten är framflyttad ytterligare ett år. Först i början av 2021 tror Trafikverket att bygget...tisdag 25/2 11:50

Vattenläcka gav slukhål vid Kanton

Nyheter Skapade ett tomrum under asfalten Ett vattenläcka skapade ett slukhål på Ekerövägen i söndagsnatt. "Det är klart att det blir ett stresspåslag", säger Niklas Krämer som var på plats på natten.måndag 24/2 16:05