Hon blir nytt kommunalråd – tillträder direkt

Carina Lund tvingas avsäga sig uppdraget som finanskommunalråd i Håbo kommun. Hon tar över istället.

  • Publicerad 10:58, 5 dec 2017

Kommunstyrelsens ordförande, Carina Lund (M), avsäger sig sitt uppdrag. Det blev känt under måndagens kommunfullmäktige i Bålsta. Anledningen till att Lund, som varit sjukskriven en tid, väljer att kliva av uppdraget som finanskommunalråd i Håbo, är på grund av sjukdom.

Som efterträdare till Carina valde fullmäktige Bålstabon Liselotte Grahn Elg (M).

– Det är så klart en speciell situation. Det hade känts mycket roligare att få det här jobbet efter valet 2018, och kunnat säga "yes, vi vann valet". Men nu är det som det är, säger Liselotte Grahn Elg och tillägger:

– Jag är både laddad och taggad att göra Håbo ännu bättre, fortsätter hon.

Liselotte är 51 år, bosatt i Bålsta sedan 2005 och har en bakgrund som lönespecialist inom finansområdet. Hon kommer närmast från en befattning som affärsområdesansvarig vid ett större konsultföretag. En tjänst hon nu tar tjänstledigt ifrån, i alla fall delvis.

– Jag kommer att ha kvar vissa åtaganden i mitt privata jobb, men jag är van att jobba både 120 och 140 procent. Så det kommer inte att vara några problem, säger Liselotte Grahn Elg.

Med hur kort varsel fick du frågan om att efterträda Carina Lund?

– Det är faktiskt bara två veckor sedan jag fick frågan. Vi har vetat om Carinas sjukdom sedan i början av november. Men först trodde vi alla att det skulle lösas efter en operation. Men sedan har det visat sig att Carina behöver genomgå en ganska tuff behandling. Hon behöver lägga sitt fokus på att bli frisk, och lägga allt annat åt sidan, säger Liselotte Grahn Elg.

Liselotte är ingen färsking inom lokal och landstingspolitiken. Hon har bland annat verkat som ledamot i skolnämnden, vård-och omsorgsnämnden, kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Hon har även varit ordförande i socialnämnden samt haft ett antal uppdrag inom landstinget (regionen).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet