Martina Ruuth hamnade i ett helvete efter den allvarliga olyckan som krossade hennes ansikte. Foto: Sacharias Källdén

Hon fick 30 000 i ett kuvert efter vår artikel

Martina Ruuth och hennes kollegor var ute på en höstpromenad i Aspudden med barnen på jobbet när olyckan inträffade. På grund av krångel med Försäkringskassan pågår en insamling som ska betala sista operationerna. En välgörare står ut från mängden

  • Publicerad 18:50, 11 okt 2018

Tidningen skrev för ett par veckor sedan om Martina Ruuths situation där hon tillsammans med sina kollegor startat en insamling för att hon ska kunna genomföra de sista nödvändiga operationerna efter olyckan där hon skadade ansiktet allvarligt. På grund av Försäkringskassans krångliga regler har hon hamnat i ett moment 22.

– Vi kände väl att det inte hade gått rätt till och funderade över vad vi kunde göra. Vi vet hur viktigt det här ingreppet är för Martina så vi startade en insamling och delade den på Facebook och mejlade ut den till kollegor, sa kollegan Sara Tagemark då.

Martina fick ansiktet krossat – får inte hjälp

Sedan artikeln publicerades har det kommit in en hel del pengar. Martina har genomfört en tandoperation och flera operationer återstår innan hon är återställd. Tack vare insamlingen kan hon nu genomföra alla operationer och bland donationerna är det särskilt en som sticker ut.

– Det ringde en person till mig som vara väldigt tydlig med att han ville vara anonym. Han ville skänka 30 000 kronor, säger Martina Ruuth.

Hur reagerade du då?

– Jag blev ganska chockad och tänkte först att det kunde vara ett skämt. Men efter att jag pratat med personen så förstod jag att det var på allvar. Han var jättetrevlig och sa att han läst artikeln och ville bidra.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Personens vilja att vara anonym gjorde det lättare att ta emot pengarna, berättar Martina.

– Det säger en hel del att den här personen inte gör det för publicitet och berömmelse utan ren välvilja, säger hon.

En tid efter samtalet dök pengarna upp, på ett något okonventionellt vis.

– De skickades till mig i kontanter. Jag känner mig så tacksam till alla som har skänkt. Stora som små summor. Det finns en sådan kraft i medmänniskor som vill hjälpa, säger Martina Ruuth.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kaos i tunnelbanan under fredagsmorgonen

Nyheter Urspårade tåg på både grön och röd linje Det har varit en riktigt dålig morgon för kollektivtrafiken med urspårningar på både grön och röd linje. Fordonen har nu bogserats bort och trafiken är åter igång men förseningar och inställda...fredag 19/10 7:48

Följ med in i övergivna industriområdet

Nyheter Natur och vandaler har tagit över Lövholmen i väntan på exploatering Halt! Här får ingen passera. Det döda industriområdet Lövholmen är bommat och låst tills grävskoporna kommer. I spökstaden fick vi oss en lektion i plundrandets evolutionsstege.fredag 19/10 6:45