Vinnare. Ulla Marie Petersson fick ta emot Täby kommuns miljöpris i bibblan i Näsbypark centrum av Annika Nordgren (C). Foto: Näsbypark centrum

Hon fick ta emot Täbys miljöpris

Ulla Marie Petersson startat nätverket Ett hållbart Täby som arbetar med klimatfrågor. I veckan fick hon ta emot kommunens miljöpris i Näsbypark centrum.

  • Publicerad 16:57, 9 okt 2019

Grattis, hur känns det?

– Det är ju jättekul men också lite tudelat. Vi hade hoppats att det inte skulle behövas ett nätverk som heter Ett hållbart Täby för att vi vill att det ska vara självklara frågor för alla, men det är inte det för alla Täbybor eller kommunen. Men det är ett erkännande att klimatfrågor är den absolut viktigaste lokala samhällsfrågan.

Vad ska ni göra med de dryga 23 000 kronor ni fått?

– De går oavkortat till vår verksamhet, vi har gjort allt ideellt och pengarna gör att vi kan finnas kvar och fortsätta.

Vad är ert nästa mål?

– Vi vill inspirera individer, så att så många som möjligt ställer om och lever klimatsmart. Det andra är att vi vill påverka lokalt- vi vill att kommunen tar ansvar enligt Parisavtalet.

Vad tycker du att kommunen borde göra?

– Jag tror vi och kommunen egentligen har samma mål men vi ser olika på hur allvarlig situationen är. Vi vill bo i en kommun som tar klimatkrisen på allvar, man måste börja mäta och minska utsläppen kraftigt. Det måste tas beslut nu för det.