Vinnare. Ulla Marie Petersson fick ta emot Täby kommuns miljöpris i bibblan i Näsbypark centrum av Annika Nordgren (C). Foto: Näsbypark centrum

Hon fick ta emot Täbys miljöpris

Ulla Marie Petersson startat nätverket Ett hållbart Täby som arbetar med klimatfrågor. I veckan fick hon ta emot kommunens miljöpris i Näsbypark centrum.

  • Publicerad 16:57, 9 okt 2019

Grattis, hur känns det?

– Det är ju jättekul men också lite tudelat. Vi hade hoppats att det inte skulle behövas ett nätverk som heter Ett hållbart Täby för att vi vill att det ska vara självklara frågor för alla, men det är inte det för alla Täbybor eller kommunen. Men det är ett erkännande att klimatfrågor är den absolut viktigaste lokala samhällsfrågan.

Vad ska ni göra med de dryga 23 000 kronor ni fått?

– De går oavkortat till vår verksamhet, vi har gjort allt ideellt och pengarna gör att vi kan finnas kvar och fortsätta.

Vad är ert nästa mål?

– Vi vill inspirera individer, så att så många som möjligt ställer om och lever klimatsmart. Det andra är att vi vill påverka lokalt- vi vill att kommunen tar ansvar enligt Parisavtalet.

Vad tycker du att kommunen borde göra?

– Jag tror vi och kommunen egentligen har samma mål men vi ser olika på hur allvarlig situationen är. Vi vill bo i en kommun som tar klimatkrisen på allvar, man måste börja mäta och minska utsläppen kraftigt. Det måste tas beslut nu för det.

Ny sushirestaurang har öppnat i Solsta

Nyheter Ägaren vill även öppna relaxresort Nu har Vallentuna fått en ny restaurang med både sushi och wok och mer är på gång. I framtiden vill restaurangägaren även erbjuda sina gäster relaxresort och karaoke.onsdag 22/1 13:04

Experten: Så kommer Stockholm att växa

Nyheter Det avgör var bopriserna kommer att ha ökat mest om tio år I takt med att Stockholm växer pressas allt fler ut i länet för att ha möjlighet att bo. Bostadsforskaren Mats Wilhelmsson pekar ut faktorerna som kommer avgöra vilka områden i Stockholm som...onsdag 22/1 7:00
Stockholm Direkt