SAMLARE. Emma Rosell vill samla de som sysslar med sport och hälsa på öarna på en årlig event. 25 januari är premiären. Foto: Mostphotos/John Rosenlund

Hon fixar hälsodag i centrum

Det är lätt att gå vilse i Mälaröarnas stora utbud av sport och hälsa. Det menar Emma Rosell som nu ordnar en friskvårdsdag i Ekerö centrum.

  • Publicerad 16:19, 20 jan 2020

Ekeröbon Emma Rosell har sysslat med träning hela sitt liv. I tolv år har hon jobbat som personlig tränare och driver Rosells gym i centrum. Men när hon fick barn så gav det nya perspektiv.

– Jag började se hälsa på ett nytt sätt. Det handlar om helheten, hur vi leker och hur mycket vi sitter still i skolbänken. Det är så mycket mer än bara gymmande, säger hon.

Redan då vaknade tanken på en dag där alla friskvårdsaktörer på öarna samlades. Och nu händer det – den 25 januari i Erskinsalen.

– Det första som möter en i foajén kommer vara olika friskvårdsföretag och idrottsföreningar. Tanken är att man ska kunna möta Ekerös hela utbud av friskvårdande aktörer under samma tak, säger Emma Rosell.

Inne i Erskinsalen kommer det sedan bli olika föreläsningar. Bland annat kommer ordförande för barn och utbildningsnämnden Sivert Åkerljung (KD) berätta om kommunens arbete för hälsa bland barn och unga.

Dessutom blir det uppträdande från bland annat Friskis och Svettis och karateklubben Koryukan Drottningholm.  

– På så sätt får man tydligt se vad olika föreningar har att erbjuda. Det gör det förhoppningsvis lättare att välja i Mälaröarnas stora utbud av friskvårdande aktörer. Jag hoppas detta blir ett årligt event, säger Emma Rosell.

Planen: Bostäder vid Lövhagens fält

Nyheter Delade meningar bland grannarna Ett nytt bostadsområde planeras på fält vid Lövhagen i Stenhamra. En detaljplan beräknas vara klar först 2028, men redan nästa vecka kan ett första planbesked klubbas.torsdag 20/2 11:52

Kvinna friad från försök till mord på make

Nyheter Hovrätten ändrar domen i Knalleborgmålet Den Ekerökvinna som i december dömdes för försök till mord på sin man har nu friats från ansvar i hovrätten.onsdag 19/2 16:45

Han blir ny Liberal-topp i Ekerö

Nyheter Gällstaöbo tar plats som gruppledare Att Liberalerna bröt sig fri från Ekeröalliansen revitaliserade demokratin på öarna. Det menar Fredrik Ohls som nu kliver in som ny gruppledare för partiet.onsdag 19/2 12:54