SAMLARE. Emma Rosell vill samla de som sysslar med sport och hälsa på öarna på en årlig event. 25 januari är premiären. Foto: Mostphotos/John Rosenlund

Hon fixar hälsodag i centrum

Det är lätt att gå vilse i Mälaröarnas stora utbud av sport och hälsa. Det menar Emma Rosell som nu ordnar en friskvårdsdag i Ekerö centrum.

 • Publicerad 16:19, 20 jan 2020

Ekeröbon Emma Rosell har sysslat med träning hela sitt liv. I tolv år har hon jobbat som personlig tränare och driver Rosells gym i centrum. Men när hon fick barn så gav det nya perspektiv.

– Jag började se hälsa på ett nytt sätt. Det handlar om helheten, hur vi leker och hur mycket vi sitter still i skolbänken. Det är så mycket mer än bara gymmande, säger hon.

Redan då vaknade tanken på en dag där alla friskvårdsaktörer på öarna samlades. Och nu händer det – den 25 januari i Erskinsalen.

– Det första som möter en i foajén kommer vara olika friskvårdsföretag och idrottsföreningar. Tanken är att man ska kunna möta Ekerös hela utbud av friskvårdande aktörer under samma tak, säger Emma Rosell.

Inne i Erskinsalen kommer det sedan bli olika föreläsningar. Bland annat kommer ordförande för barn och utbildningsnämnden Sivert Åkerljung (KD) berätta om kommunens arbete för hälsa bland barn och unga.

Dessutom blir det uppträdande från bland annat Friskis och Svettis och karateklubben Koryukan Drottningholm.  

– På så sätt får man tydligt se vad olika föreningar har att erbjuda. Det gör det förhoppningsvis lättare att välja i Mälaröarnas stora utbud av friskvårdande aktörer. Jag hoppas detta blir ett årligt event, säger Emma Rosell.

Lästipset: Fem böcker med Mälarökoppling

Nyheter ✔ 4 Fantasy V Romantik V Historia V Futuristiska bilder Har du inte fått nog av bokläsningen under semestern? Här tipsar Katarina Skönblad, bibliotekarie på Ekerö bibliotek, om fem böcker med Mälarökoppling som går att låna på bibblan.fredag 7/8 12:39

Orgelfest på öarna hela veckan

Nyheter "Vill främja våra kyrkor och de instrument som finns där" Sugen på att höra lite Mozart eller Bach? Då kan du besöka någon av Mälaröarnas sex kyrkor mellan den 11 och 16 augusti, då sex olika orgelkonserter anordnas.torsdag 6/8 10:20

Äntligen dags för årets kräftfester

Nyheter Expertens bästa tips för en lyckad kväll Augusti månad innebär att det är dags att ta fram både dillen och haklapparna. Oavsett om du väljer frysta eller färska kräftor går det att få till en lyckad middag. Kocken Nils Molinder tipsar om...tisdag 4/8 16:23

KRÖNIKOR

  Sport

   Senaste numret

   Gilla oss på Facebook

   Stockholm Direkt