Kamerateamet blev som vänner till paren och Madelene sa att hon vande sig vid deras närvaro. "Blev det för mycket sa jag det". Foto: Ylva Bergman

Hon gifte sig med en man hon aldrig träffat

En sexolog, en parterapeut och en psykolog träffade 1 300 personer och matchade ihop tre kärlekspar. En av de utvalda är ingenjören Madelene Krånghed från Älvsjö som gifte sig med en man – första gången de träffades.

  • Publicerad 21:40, 11 mar 2018

Hittills har alla par i SVT:s program Gift vid första ögonkastet gått skilda vägar när kamerorna släckts men nu får tre nya par en chans att testa experimentet. En av dem är 26-åriga Älvsjöbon Madelene Krånghed.

– Jag hade faktiskt inte sett programmet innan, det var min lillasyster som anmälde mig och jag kände att jag inte hade någonting att förlora, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Madelene hade, som de allra flesta i programmet, tröttnat på dejtingappar och fikadejter. Hon ville träffa någon som var lika redo som hon att satsa på kärleken.

– Jag intervjuades av experterna under flera veckor och åkte fram och tillbaka till SVT för att svara på frågor och göra personlighetstester. Efter ett tag avslöjade experterna att de funnit tio par som de ville titta närmare på och att jag ingick i ett av dem.

Sedan kom beskedet. Experterna hade hittat en perfekt matchning till Madelene och hon skulle gifta sig, med en man hon aldrig tidigare mött.

– Det kändes som att allt gick på fem minuter. Jag hade hela tiden tänkt att jag kunde dra mig ur om jag ångrade mig, men så fort jag fick reda på att det fanns en man åt mig ville jag bara veta vem han var. Jag är så jäkla nyfiken, säger hon.

De flesta planerar sitt bröllop grundligt och låter förberedelserna ta tid. Men i Madelenes fall var det bara att ge sig hän åt tv-teamet, ta taxin till kyrkan och säga ja.

– Jag hade en Norgeresa inbokad med mina vänner, så jag åkte dit i några dagar och släppte allt. När jag kom hem försökte jag bara tänka mig in i alla olika scenarion, jag ville inte bli besviken. Men jag litade på experterna och när jag såg min man försvann all oro.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Madelenes anhöriga och vänner gick all in och var glada för hennes skull.

– Alla tyckte att det var jätteroligt. Mina vänner vet att det alltid händer galna grejer runt mig. Och när det gäller min familj hade man kunnat göra en egen serie om oss. Vi skulle kunna vara nya Wahlgrens värld, säger hon och skrattar.

På frågan om hur det är att lära känna en person, förhoppningsvis bli kär och skapa en relation med någon när ett kamerateam alltid tassar omkring i bakgrunden, svarar Madelene att det inte är några konstigheter.

– Jag märkte det knappt, de filmar inte varje dag och jag försökte fokusera på att det här var min kärleksresa och vår relation. Ville vi inte att de skulle komma hit och filma en dag så sa vi det. Och hela teamet var jättegulliga, de lyssnade på oss och våra behov hela tiden.

Rekommenderar andra att söka

Hur det gick för Madelene och hennes match kan hon inte avslöja, men hon rekommenderar alla som vill att söka.

– Jag tycker att det här har varit så himla roligt och hade jag fått erbjudandet igen hade jag tagit det. Om inte annat så är det världens reklamannons när programmet visas på tv, säger hon.

Fungerar experimentet?

– Ja, det tror jag faktiskt. Om man kan träffa sin stora kärlek genom en app så kan man göra det i ett experiment på tv också.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48