Micaela Gustafsson. Foto: Anna Drvnik

Hon gör podcast – för bebisar

Hallå där, Micaela Gustafsson, låtskrivare och artist från Hökarängen, som har startat världens första podcast för barn 0-2 år, Bebispodden.

  • Publicerad 11:20, 20 dec 2017

Radio för bebisar – hur låter det?

– Man kan beskriva det som ett collage av lite prat, lite musik, lite dramatisering och lite lek med ljud. Som till exempel hur det låter när lejonen köper glass. Varje avsnitt är cirka fyra minuter långt.   

Varför?

– Ibland kan jag känna, det här behövs ju inte. Men sedan tänker jag att det finns litteratur och teater för väldigt små barn, men inom musiken har det inte hänt så mycket. I podden utgår jag från min skiva ”Nä-eh” som jag släppte förra året.

Reaktioner?

– Den har fått fina recensioner och jag hör folk som pratar om podden och det känns förstås jättekul. Meningen är inte att man ska sätta sitt barn med podden och sen gå och ta en kaffe, utan sitta tillsammans, som när man läser en bok. Vuxna känner sig kanske lite hämmade med att flippa ut och leka med ljud, men det är kul och utvecklande.

Var kan jag lyssna på den?

– På Sveriges Radios hemsida för Barnradion, där kan man söka på Bebispodden.

Du ligger också bakom Efterhäng, som nu sprids från Hökarängen till Midsommargården i Hägersten, berätta.

– Det är ett billigt och enkelt sätt att uppleva kultur i vardagen. Istället för att gå hem och sätta på tv:n och laga mat efter förskolan. Konserterna riktar sig till barnfamiljer med barn 0-6 år, samtidigt som man får i sig något att äta och får lite gemenskap. Nästa gång i Hägersten är 27 januari. 

Så vad är egentligen Efterhäng? Här kan du läsa mer!

Lek. Vuxna känner sig kanske lite hämmade med att flippa ut och leka med ljud, men det är kul och utvecklande, säger Micaela Gustafsson. Foto: Emma Björkum

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flerbostadshus byggs på villatomt i Enskede

Nyheter Grannarnas strid gav inte resultat Staden har godkänt ett stort flerbostadshus på en villatomt i Linde. Grannarna i området har försökt hejda det, men utan framgång. Nu byggs huset.onsdag 17/10 15:29

Vitt hus i Sköndal visade sig vara svart

Nyheter Ägarna fick en chock när de såg sitt nya hus Ett par köpte ett vitt hus i Sköndal. Trodde de. När de flyttade in visade det sig att huset fått en helt annan färg.onsdag 17/10 14:39