Micaela Gustafsson. Foto: Anna Drvnik

Hon gör podcast – för bebisar

Hallå där, Micaela Gustafsson, låtskrivare och artist från Hökarängen, som har startat världens första podcast för barn 0-2 år, Bebispodden.

  • Publicerad 11:20, 20 dec 2017

Radio för bebisar – hur låter det?

– Man kan beskriva det som ett collage av lite prat, lite musik, lite dramatisering och lite lek med ljud. Som till exempel hur det låter när lejonen köper glass. Varje avsnitt är cirka fyra minuter långt.   

Varför?

– Ibland kan jag känna, det här behövs ju inte. Men sedan tänker jag att det finns litteratur och teater för väldigt små barn, men inom musiken har det inte hänt så mycket. I podden utgår jag från min skiva ”Nä-eh” som jag släppte förra året.

Reaktioner?

– Den har fått fina recensioner och jag hör folk som pratar om podden och det känns förstås jättekul. Meningen är inte att man ska sätta sitt barn med podden och sen gå och ta en kaffe, utan sitta tillsammans, som när man läser en bok. Vuxna känner sig kanske lite hämmade med att flippa ut och leka med ljud, men det är kul och utvecklande.

Var kan jag lyssna på den?

– På Sveriges Radios hemsida för Barnradion, där kan man söka på Bebispodden.

Du ligger också bakom Efterhäng, som nu sprids från Hökarängen till Midsommargården i Hägersten, berätta.

– Det är ett billigt och enkelt sätt att uppleva kultur i vardagen. Istället för att gå hem och sätta på tv:n och laga mat efter förskolan. Konserterna riktar sig till barnfamiljer med barn 0-6 år, samtidigt som man får i sig något att äta och får lite gemenskap. Nästa gång i Hägersten är 27 januari. 

Så vad är egentligen Efterhäng? Här kan du läsa mer!

Lek. Vuxna känner sig kanske lite hämmade med att flippa ut och leka med ljud, men det är kul och utvecklande, säger Micaela Gustafsson. Foto: Emma Björkum

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu försvinner rätt till heltid i förskolan i Stockholm

Nyheter ✓Grönblå avskaffar kritiserad reform ✓5 000 barn omfattas ✓Så ser det ut i länet De senaste två åren har barn till föräldralediga haft rätt att gå heltid på förskolan. Tusentals familjer i Stockholm berörs när reglerna ändras från och med 1 februari.torsdag 17/1 19:30

Hägersten kan bli av med parkeringsavgifter

Nyheter M-överklagan kan vinna gehör P-avgifterna i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde kan tas bort. Det står klart efter att Transportstyrelsen väljer att pröva lokalpolitikern Lars Svärds (M) överklagan.torsdag 17/1 16:37