Finalist. Sandra Lindblom från Enköping är en av åtta finalister i Mack-SM. Foto: Sveriges bagare & konditorer

Hon hoppas göra den bästa mackan

På en lunchrast hittade Sandra Lindblom det vinnande receptet. Nu är hon finalist i Mack-SM. – Man vill ju vinna nu när man har kommit såhär långt, säger hon.

  • Publicerad 09:43, 27 okt 2017

Smörgåsen, eller mackan om man hellre vill, hör väl hemma på var mans och kvinnas bord mer eller mindre. Variationerna är oändliga. Från den med bara smör på till ett honungsbröd med rostade hasselnötter, äppelcoleslaw, friterad krispig grönkål, picklade hallon och blåmögelost. Det där sista låter kanske inte som något en slänger ihop på en lunchrast, men det var – mer eller mindre – vad Sandra Lindblom från Enköping gjorde.

– Det var min chef som frågade om jag inte skulle vara med och tävla och så dök idén upp på lunchrasten och så har vi utvecklat den sedan.

Nu är hon alltså i final i Mack-SM som avgörs den 9 november i Stockholm på Älvsjömässan tillsammans med sju konkurrenter.

– Då står man på scenen och lagar sin macka tillsammans med de övriga i finalen, berättar Sandra som till vardags jobbar på ett bageri i Västerås.

Vad tror du om dina chanser att vinna?

– Oj, det känns jättesvårt att veta. Man vill ju vinna nu när man har kommit så här långt. Jag har sett några av de andra bidragen. Inte alla, men jag vet att de är jätteduktiga. Det blir nog tufft.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19