Båtmat. Elisabeth Moglia har gjort bok av sitt intresse för båtar och mat. Foto: Elisabeth Moglia

Hon inspirerar till matlagning i litet kök

Ett intresse för matlagning och båtar. Det har Elisabeth Moglia kombinerat till en kokbok för båtkök. – Min familj har fått äta kall mat hela sommaren, skrattar hon.

  • Publicerad 10:02, 27 nov 2017

Elisabeth Moglia är produktiv. Förutom att hon driver sin egen butik skriver hon böcker. I våras kom debutboken Porten till Kamilien på eget förlag och nu ger hon ut en kokbok.

– Den här lilla boken kom bara och trängde sig emellan och ville ut omedelbums, säger hon.

Med Liten bok för litet kök säger titeln det mesta. Det här är en kokbok för folk som vill laga mat i båtmiljö, något som Elisabeth gjort privat i många år då såväl båtar som mat är ett stort intresse.

Att göra det i den här formen innebar dock något av en utmaning. För det var inte bara att slänga ihop rätterna som hon vanligtvis gör.

– Nu var jag ju tvungen att göra det vetenskapligt. Det skulle mätas och vägas så att det blev rätt. Dessutom fick min familj kall mat. Och sen mat. För det tog ju tid också. När maten äntligen är klar så måste den dessutom fotograferas. På sensommaren var jag ute med båten och när jag hade lagat min mat så sa min man, ”ska du inte fotografera maten först”, skrattar Elisabeth.

Inte bara båtmänniskor har visat intresse för boken.

– Även folk som har husbil tycker att det är toppen, säger Elisabeth.

Varför behövs en speciell kokbåt för båtkök?

– Till att börja med har man ofta ingen ugn och har man det så vill man inte köra igång den för det blir så varmt. Man har inte samma utrustning, samma bänk­ytor, kanske saknar ett bra kylskåp. Så alla rätterna är tillagade utan ugn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19