Söker bostad. Stef Gaines ligger bakom den flitigt delade annonsen. Foto: Stef Gaines

Hon jagar lägenhet med tecknad serie

Hallå där Stef Gaines, serietecknare i Söderort vars kreativa bostadsletarannons fått över 400 delningar på Facebook.

  • Publicerad 15:53, 28 nov 2019

Hur fick du idén om att göra en bostadsletarannons i form av en serieteckning?

– Jag har två kompisar som också är serietecknare som gjort serieannonser som de skickade ut när de letat boende i Göteborg. Eftersom det gått bra för dem tänkte jag att det kunde vara värt att pröva i Stockholm.

Vad bör man då tänka på när man ritar en serieannons?

– Mest handlar det nog om tydlighet. Det är något vi alla tre visste eftersom vi jobbat med det här länge. Dessutom har jag gjort två versioner; en för Facebook och Twitter, och en till hyresvärdar som inte är lika desperat i slutet.

Ser du det som ett försprång att kunna rita serier när man letar bostad? Jag blir själv lite avundsjuk när jag ser din annons ...

– Ja, även om jag är frilansare kan det vara en fördel för mig i det här läget. Min sambo har varit ganska imponerad över hur mycket spridning den fått. Det är tacksamt med serier eftersom det är mycket mer lättläst än text och man lätt dras in i det.

Har ni fått napp än då?

– Vi har börjat få förhoppningar i alla fall. Jag var lite negativ först, men nu har flera hört av sig varav två, tre i Hammarbyhöjden. Det hade varit jättebra för min del eftersom jag har min ateljé där.

Vilka Söderortsmiljöer är roligast att rita?

– Jag tycker jättemycket om att rita Rågsved och är väldigt svag för trappor och intressant design. Tunneln i Norra Sköndal tycker jag väldigt mycket om också, den är så konstig för att den är cirkelformad, mörk och läskig men cool.

Fakta: Stef Gaines

Ålder: 34

Bor i: Rågsved (t.o.m. 29 februari)

Yrke: Serietecknare. Ritar bland annat "Ayomie och Liv" i Kamratposten och "Quiet-crowd.com" på internet. Är också tillförordnad ordförande i Seriefrämjandet.

Serietecknare hon diggar: M å n g a, men bland andra svenska Åsa Schagerström, Hanna Gustavsson, Mats Källblad samt japanska Inio Asano och Junji Ito och ("såklart") amerikanen Don Rosa.

Visa merVisa mindre