Kreativ. Rebecca Christensen Mångs Studio 36 Solhem på Uppgårdsvägen klipper kunder även under corona.

Hon kammar hem kunderna trots isolering

Många frisyrer får växa ut under denna tid av social distansering. Men en frisör i Spånga erbjuder en alternativ lösning för de som vill fixa frippan – även för de i riskgrupper.

  • Publicerad 12:14, 20 maj 2020

Den sociala distanseringen gör det svårt för de som önskar att fixa till det yttre. Samtidigt slår pandemin också hårt mot exempelvis frisörer när kunderna uteblir.

Men frisören Rebecca Christensen Mångs har hittat en kreativ lösning för sin salong Studio 36 Solhem, som hon driver i sitt hem. En lösning som tycks funka för både affärerna, henne och kunderna.

– Jag har riggat upp lite så att jag kan sätta upp en spegel och ta ut en stol så jag kan klippa folk på altanen. Det är en hel del som har nappat, framförallt äldre som är i riskgrupp, berättar hon.

Under klippningarna har Rebecca Christensen Mångs både handskar och munskydd och erbjuder kunderna detsamma.

Trots att frisörbranschen är en av de som drabbas hårt av bortfall nu, har Rebecca Christensen Mångs inte känt av det.

– Jag tar emot fyra eller fem personer per dag. Jag arbetar själv i salongen och tar bara emot en kund åt gången. Jag tror att anledningen till att jag fått flera nya kunder är just detta, och att man kan upprätthålla social distansering.

Hemmajobb bra för affärerna

Hon tror också att en del av framgången ligger i att många Spångabor jobbar hemifrån.

– Folk klipper sig där de bor, i annat fall klipper sig folk där de jobbar. Jag har hört om andra salonger inne i stan där de inte har någonting att göra.

Att marknadsföra utomhusklippningarna till de äldre eller andra i riskgrupp, har skett på det gamla goda sättet.

– Jag började med att lägga lite lappar i brevlådor och sådär. Sedan är det mer ryktesspridning, många kunder jag har tipsar sina nära och kära som är i riskgrupp, säger Rebecca Christensen Mångs.

Fler alternativ

Även "Hos Frisör Johanna" i Spånga Folkan, har möjlighet att klippa sina kunder utomhus, skriver frisören själv på sin Facebook-sida.

Frisören bär munskydd och det finns även munskydd och plasthandskar till kunder som önskar det.

Stockholm Direkt