Christina Hedberg, kommundirektör.

Hon leder kommunen nu

Efter några månader börjar nya kommundirektören bli varm i kläderna. Så hur ser Christina Hedberg på Ekerö kommun? – En vacker och välskött kommun, säger hon.

  • Publicerad 01:15, 19 okt 2019

Den här rollen passar mig bra.

Kommunen har en ny högsta chef. Sedan början av hösten har Christina Hedberg varit på plats som kommundirektör, tjänsten som Lars Hortlund hade i drygt tio år innan han lämnade i somras. När hon såg att tjänsten var ledig tvekade hon inte en sekund innan hon sökte.

– Den här rollen passar mig bra. Jag är statsvetare och tycker att det är spännande att bygga samhälle och leverera bästa tänkbara service till medborgarna för rimliga pengar, säger hon.

Christina Hedberg kommer närmast från en tjänst som kommunchef i Gnesta och har under de inledande sju veckorna börjat lära känna Ekerö kommuns organisationen och medarbetarna.

– Jag är glad och stolt över att det är en välmående organisation. Jag har tagit del av en färsk medarbetarenkät. Vi ligger bra till med Sverigemått mätt. Engagemanget är stort bland medarbetarna, vi har ett gott ledarskap och vi är en effektiv organisation, säger Christina Hedberg.

Bland det hon hittat som kommunen har som stora utmaningar finns bland annat kommunikationer.

– Jag väljer att se utmaningar också som möjligheter. En utmaning är infrastrukturen. Det är jättekul att vi ska bredda Ekerövägen, sedan skapar Förbifarten en oerhörd potential. Men det är klart att det kommer vara tufft, säger hon.

Christina Hedberg ser att kommunen står inför ekonomiskt tuffare tider.

– Vi har haft några goda år där vi har kunnat betala av på våra skulder. Det är väldigt bra när vi nu står inför stora investeringar, säger hon.

Vad kommer du att jobba med i närtid?

– Jag kommer rakt in i budgetarbetet. Mycket fokus är budgeten och att få ihop alla verksamheter. En del effektiviseringar måste vi göra, säger Christina Hedberg.

Christina Hedberg

Ålder: 46 år.

Familj: Man, två barn 8 och 11 år, två bonusbarn 21 och 24 år.

Bor: Bromma.

Intressen: Barnens aktiviteter, idrott, skidåkning.

Visa merVisa mindre

Buller att vänta i Vinsta i sommar

Nyheter Förbifartsbygget går in i ny fas Arbetet med trafikplats Vinsta, en del av vägbygget E4 Förbifart Stockholm, har inte gått någon Västerortsbo förbi. Nu går bygget in i en intensiv – och ljudlig – fas.fredag 29/5 15:06

En halv miljon ska öka ungas trygghet i sommar

Nyheter ✓Aktiviteter ✓Anställer personal ✓Feriejobb utomhus Inställda arrangemang och mer fritid riskerar att resultera i stök och otrygg miljö bland Mälaröarnas ungdomar. Det menar Lena Törnblom Löfquist, samordningschef i Ekerö. Nu läggs 500 000 kronor på...tisdag 26/5 11:40

Jungfrusund laddar för stortävling i minigolf

Nyheter Men brasklappar för coronaviruset Ett drygt år efter öppningen väntar stortävling på minigolfbanan i Jungfrusund. I slutet av augusti är planen att landets bästa ska göra upp i inofficiella SM i minigolf.måndag 25/5 11:30

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt