Christina Hedberg, kommundirektör.

Hon leder kommunen nu

Efter några månader börjar nya kommundirektören bli varm i kläderna. Så hur ser Christina Hedberg på Ekerö kommun? – En vacker och välskött kommun, säger hon.

  • Publicerad 01:15, 19 okt 2019

Den här rollen passar mig bra.

Kommunen har en ny högsta chef. Sedan början av hösten har Christina Hedberg varit på plats som kommundirektör, tjänsten som Lars Hortlund hade i drygt tio år innan han lämnade i somras. När hon såg att tjänsten var ledig tvekade hon inte en sekund innan hon sökte.

– Den här rollen passar mig bra. Jag är statsvetare och tycker att det är spännande att bygga samhälle och leverera bästa tänkbara service till medborgarna för rimliga pengar, säger hon.

Christina Hedberg kommer närmast från en tjänst som kommunchef i Gnesta och har under de inledande sju veckorna börjat lära känna Ekerö kommuns organisationen och medarbetarna.

– Jag är glad och stolt över att det är en välmående organisation. Jag har tagit del av en färsk medarbetarenkät. Vi ligger bra till med Sverigemått mätt. Engagemanget är stort bland medarbetarna, vi har ett gott ledarskap och vi är en effektiv organisation, säger Christina Hedberg.

Bland det hon hittat som kommunen har som stora utmaningar finns bland annat kommunikationer.

– Jag väljer att se utmaningar också som möjligheter. En utmaning är infrastrukturen. Det är jättekul att vi ska bredda Ekerövägen, sedan skapar Förbifarten en oerhörd potential. Men det är klart att det kommer vara tufft, säger hon.

Christina Hedberg ser att kommunen står inför ekonomiskt tuffare tider.

– Vi har haft några goda år där vi har kunnat betala av på våra skulder. Det är väldigt bra när vi nu står inför stora investeringar, säger hon.

Vad kommer du att jobba med i närtid?

– Jag kommer rakt in i budgetarbetet. Mycket fokus är budgeten och att få ihop alla verksamheter. En del effektiviseringar måste vi göra, säger Christina Hedberg.

Christina Hedberg

Ålder: 46 år.

Familj: Man, två barn 8 och 11 år, två bonusbarn 21 och 24 år.

Bor: Bromma.

Intressen: Barnens aktiviteter, idrott, skidåkning.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15