Frukost. Bävern på Lilla Essingen gillar träd. Foto: Madeleine Abelson

Hon mötte bäver – på Lilla Essingen

I morse vid sextiden fick Madeleine Abelson en överraskning när hon var ute och sprang på Lilla Essingen. "Jag flyttade mig så att det var ett staket emellan" säger hon.

  • Publicerad 15:41, 6 okt 2017

Det var på morgonlöprundan som Madeleine Abelson fick syn på en bäver vid Krokodilparken på Lilla Essingen.

Mötte varg – i Bagarmossen

– Den satt och gnagde på ett träd precis bredvid gångvägen. Det var lite läskigt, man vet ju inte hur den ska reagera. Jag ställde mig faktiskt på andra sidan staketet för att det skulle vara något emellan, säger Madeleine Abelson.

Här springer älgarna rätt igenom centrala bostadsområdet

Foto: Madeleine Abelson

Hon upplevde bävern som orädd.

– Jag kom nära innan den hoppade ner i vattnet och vid andra rundan var det samma sak.

"Extremt ovanligt" djurbesök i Solberga

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00