Emma Malmsjö har öppnat en inrednings- och barnbutik i Sköndal. Foto: Bilder: Privata

Hon öppnar butik för att liva upp Sköndal

Sköndal behöver mer liv och fler affärer. Det tycker lokalbon Emma Malmsjö som precis slagit upp dörrarna till en ny butik på Spritstorget.

  • Publicerad 18:30, 31 aug 2017

– Jag har alltid haft en dröm om att få öppna en egen butik. Jag har sedan tidigare en webbshop där jag sålt barnrums-prylar som jag tillverkar själv. När jag fick möjligheten att hyra den här lokalen tänkte jag att jag kunde kombinera både butik och en lokal där jag kan sitta och tillverka mina produkter. Halva butiken är inredningsprylar och halva barngrejer, säger Emma Malmsjö.

Varför behövs det en sån här butik i Sköndal?

– Jag bor själv här och det finns ju nästan ingenting i området. Jag har personligen känt att det saknats en butik där det går att springa förbi för att köpa en sista minuten-present eller några nya kuddar till vardagsrummet.

Farsta säger nej till radhus i Sköndal – vill rädda parken från brunsvarta lådor

Hur ser du på att kunna överleva på att driva en butik i ett så pass lugnt område?

– Det blir utmaningen – att folk ska hitta hit. Jag tycker att torget här utanför är väldigt trivsamt och kaféet som ligger bredvid butiken har lite rull på folk, så jag tror att det kan hjälpa till. Sen hoppas jag att folk tipsar varandra om att vi finns här, säger Emma Malmsjö.

Spritstorget ligger på Spritsvägen 9 i Sköndal.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48