ÖPPNAR. Ida Sjöman har slagit upp en frukostbutik på Alströmergatan

Hon öppnar frukostbutik på Kungsholmen

Gluten- och laktosfritt, vegetariskt eller veganskt – allt redo för avhämtning. Nu har en ny kafé- och frukostbutik öppnat på Kungsholmen.

  • Publicerad 14:15, 25 sep 2018

För ett år sedan lämnade Kungsholmsbon Ida Sjöman kneget som modesäljare. Hon ville testa sina egna vingar för något hon brann för. Några dagar senare fann hon det. Frukostar. Idén kom efter att hon själv saknat ett passande utbud.

Efter att ha belamrat sitt hem med växande antal kylar i takt med att företaget växte har hon nu hittat en lokal runt hörnet från hemmet och öppnat ett produktionskök med butik på Alströmergatan 34. Så nu kan även privatperson komma och handla med sig frukost hem, eller på vägen, eftersom det inte finns några sittplatser i lokalen.

– Det känns fantastiskt skönt. Brekkie tog över vårt hem till slut, till och med garderoberna, säger Ida Sjöman och skrattar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hittills har det varit helgöppet (8-12) men från och med någon gång i oktober kommer det också vara öppet på vardagsmorgnar (7-12).

– Vi har fått sån himla fin respons, det känns fantastiskt roligt. Det är ju våra grannar här så vi är lyhörda för vad de tycker, säger Ida Sjöman.

På frukostmenyn finns bland annat smörgåsar, vispad kvarg med olika bärkompotter, chiagröt med vispad kokosmjölk och juicer som är gjorde på frukt som annars skulle ha slängts. Man kan också köpa med sig kaffe, te och fikabröd. Allt vegetariskt eller veganskt, gluten- och laktosfritt.

– Det är för att vi inte vill utesluta någon. Sedan är hållbarhet viktigt för mig. Vi är helt plastfria numera och vi levererar på cykel eller med miljöbil. Vi har också börjat samarbeta med Stadsmissionen här borta, det som blir över skänker vi till deras boende för hemlösa så att inget går till spillo, säger Ida Sjöman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42