Natalie Khalafs dröm om en egen restaurang började när hon var 17 år. Nu, sju år och 25 000 Instagram-följare senare, är det dags. Foto: Sophie Stigfur

Hon öppnar libanesisk krog i Sjöstan

I tidiga tjugoårsåldern ägnar sig de flesta kanske åt att läsa någon strökurs, resa och ha något extrajobb. Men inte Natalie Khalaf – som snart slår upp portarna för sin egen restaurang: Beirut.

  • Publicerad 16:44, 7 mar 2019

Jag är inte den första som börjar med att reagera över hennes ålder.

–  När jag var tjugo sa många "gud, vad du är ung, hur orkar du?". Men nu ser de mig som en driven vuxen, och jag med, säger hon och skrattar.

Det har nu gått en vecka sedan Natalie Khalaf, 24, kom in i lokalen vid Hammarby Sjöstad, och därmed förverkligar en sju år lång dröm. Allt började redan när hon var 17 år och skulle starta ett Ung Företagsamhet-verksamhet som en skoluppgift.

Natalie, som själv hjälpt till på sin pappas restaurang, skapade det libanesiska matkonceptet Beirut – och gjorde succé på UF-mässan.

– Jag visste inte att det skulle bli så stort. Jag fick massa cateringbeställningar, det bara ökade och ökade. Till slut bestämde jag mig: okej, jag måste satsa på det här.

Nytt veganfik öppnar vid Södra station

I mitten av april slår hon upp portarna för restaurangen Beirut. På menyn står äkta traditionell libanesisk husmanskost där smakerna står i fokus. Röror, sallader, kött och fisk. Rätterna kommer bland annat serveras på en bricka som hänger i en krok från taket – på traditionellt libanesiskt manér.

Hennes Instagram-konto, @foodbynatt, har 25 000 följare – som redan nu kommit med förfrågningar om att boka bord.

– Det är människor som följt mig länge och längtat. Klart det känns lite nervöst men mest bara kul. Man måste gå på magkänslan, jag tror ju på det här.

"Det trodde jag aldrig"

Natalie säger att hennes familj och vänner varit ett stort stöd för att hon ska våga satsa på sin dröm. Nu vill hon inspirera fler.

– Jag har också haft motgångar i mitt liv. Jag trodde aldrig jag skulle vara här idag, men nu står jag här, 24 år gammal med en egen restaurang och världens finaste utsikt.

Beirut...

...ligger på Jan Inghes torg 6 och beräknas öppna i mitten av april.

...serverar lunchbuffé och middag.

...har 50 platser på uteserveringen och 60 platser inomhus.

...välkomnar hundar på uteserveringen.