Erfaren. Patricia Dominguez, sommelier på Grus Grus vid Odenplan, har lång erfarenhet av branschen. Foto: Mimmi Epstein

Hon öppnar ny vinbar på Odenplan

Säsongsanpassade smårätter och vin. På ett av Odenplans senaste tillskott förändras menyn kontinuerligt.

  • Publicerad 10:53, 11 sep 2018

Intill Tranan, på Karlbergsvägen 14, har restaurangens "syster" GrusGrus öppnat.

– Vi är en vinbar med enkel och god mat, menyn är inspirerad av säsongens råvaror och vi jobbar hela tiden kring vinet. Det är inte alla viner man kan dricka rakt upp och ner. Vissa måste man ha något fett till, till exempel, säger Patricia Dominguez, sommelier och restaurangchef.

Menyn består av smårätter och tanken är att man ska kunna dela på maten.

– Rätterna kommer i den takt de är klara. Man kan också komma hit och bara ta en drink om man känner för det, säger Patricia Dominguez, som har lång erfarenhet i branschen, bland annat från Le Rouge och Marie Laveau.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vinlistan är lång och flera viner går att få i ett provglas. Det finns inget "husets vin".

– Jag har hellre tre viner i samma prisklass och fokuserar på smak. Vi byter ut både maträtter och viner ofta, ibland tre gånger i veckan, säger Patricia Dominguez.

– Vi vill gärna lära folk om vin. Man behöver inte vara någon kännare för att komma hit, gärna tvärtom. Det är bara roligt om man inte kan så mycket.