Erfaren. Patricia Dominguez, sommelier på Grus Grus vid Odenplan, har lång erfarenhet av branschen. Foto: Mimmi Epstein

Hon öppnar ny vinbar på Odenplan

Säsongsanpassade smårätter och vin. På ett av Odenplans senaste tillskott förändras menyn kontinuerligt.

  • Publicerad 10:53, 11 sep 2018

Intill Tranan, på Karlbergsvägen 14, har restaurangens "syster" GrusGrus öppnat.

– Vi är en vinbar med enkel och god mat, menyn är inspirerad av säsongens råvaror och vi jobbar hela tiden kring vinet. Det är inte alla viner man kan dricka rakt upp och ner. Vissa måste man ha något fett till, till exempel, säger Patricia Dominguez, sommelier och restaurangchef.

Menyn består av smårätter och tanken är att man ska kunna dela på maten.

– Rätterna kommer i den takt de är klara. Man kan också komma hit och bara ta en drink om man känner för det, säger Patricia Dominguez, som har lång erfarenhet i branschen, bland annat från Le Rouge och Marie Laveau.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vinlistan är lång och flera viner går att få i ett provglas. Det finns inget "husets vin".

– Jag har hellre tre viner i samma prisklass och fokuserar på smak. Vi byter ut både maträtter och viner ofta, ibland tre gånger i veckan, säger Patricia Dominguez.

– Vi vill gärna lära folk om vin. Man behöver inte vara någon kännare för att komma hit, gärna tvärtom. Det är bara roligt om man inte kan så mycket.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här dansas sista dansen vid Årstaviken

Nyheter Efter sommarsuccén Välfyllda evenemang varje kväll, ett blomstrande folkliv och ett stort antal nya människor som vågat sig ut på golvet. Sommaren vid dansbanan har minst sagt varit en succé. Men nu är säsongen över.lördag 22/9 9:10

Politikerna helt tysta efter valet i Stockholm

Nyheter Locket på från alla partier Det är fortsatt dödläge i politiken i Stockholm efter valet. Politikerna lägger locket på.fredag 21/9 15:57