Frida Lindqvist har öppnat ett laktosfritt bageri på Hantverkargatan. Foto: Per Brandt

Hon öppnar nytt bageri på Kungsholmen – helt laktosfritt

Egentillverkat. Laktosfritt. Frida Lindqvist har gått från att baka hemma till att öppnat sitt egna bageri på Hantverkargatan.

  • Publicerad 16:00, 4 jul 2017

Det är i Flickorna Helin/Voltaires gamla lokaler på Hantverkargatan 47 som Fridas Bakverk tagit plats. Egentligen tog hon över lokalerna i januari men har sedan dess endast bakat åt företag bakom "stängda dörrar". Nu har hon öppnat upp för Kungsholmsborna att handlar frallor, bröd, bakverk och annat gott i mängder som 35 olika sorters kakor. Allt egentillverkat. Allt laktosfritt.

– Jag är själv laktosintolerant och har letat efter laktosfria bagerier. Jag är glutenintolerant också och vi gör mycket glutenfritt. Vi bakar med rent vete och tillsätter inget gluten. Jag vill baka från grunden, säger Frida och berättar att många har knackat på innan hon öppnade upp.

Franskt bageri på Kungsholmen satsar på veganskt

Hon har en bakgrund som bland annat servitris men sedan cirka 1,5 år tillbaka har bakningen varit i fokus. Det startade med eget bak av fröknäcke och granola i köket, som sedan började säljas till företag och fortsatte med ett gäng utbildningar och bak-bloggande.

Sedan fick hon kontakt med gänget bakom Usine Ile Roi, som bland annat öppnat krog på Fleminggatan, och började baka i deras kök. Och när lokalen dök upp så slog hon till och Usine-gänget blev delägare. Hon stortrivs.

Ny ekologisk lunchkrog öppnar på Kungsholmen

– Jag älskade lokalen från första början och gatan känns som att den passar vårt koncept, jag gillar gammal, rustik stil. Jag öppnade i förra veckan och det har varit jättebra. Det är många grannar som kommer varje dag. Framöver hoppas jag att vi kan exempelvis erbjuda frukostpåsar på helger, jag har lite idéer men vi får ta det som det kommer, säger Frida Lindqvist.

Bageriet har öppet måndag-fredag, 07-14 under sommaren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17