Nina Lagerstedt har gjort mycket av renoveringsarbetet själv och hoppas kunna öppna inom några veckor. Foto: Privat

Hon öppnar vegankafé i Bandhagen

Fika och jobbsällskap – en dröm för många som sitter hemma och jobbar ensamma hela dagarna. Nu är en ny lokal i Bandhagen på väg att öppna – och ägaren Nina Lagerstedt hoppas kunna bjuda på växtbaserat fika.

  • Publicerad 11:47, 1 nov 2019

Bandhagens centrum är på väg att få ett alldeles eget veganskt kafé och öppen arbetsplats, ett så kallat “coffice”. Bakom genomförandet står Nina Lagerstedt som tycker att det här är något som saknas i Bandhagen. 

Butiken hotas av stängning – vädjar om hjälp

– Generellt verkar folk glada att det händer något. Det är ett jättefint centrum, mysigt på torget och jag tror att folk saknar en mötesplats, säger hon. 

Renoverat själv

Hon bor i närheten och hade lokalen på span under en längre period. Sedan i somras har hon själv genomfört renoveringar och inom ett par veckor hoppas hon kunna öppna. Planen och förhoppningen är framförallt att driva en arbetsplats och öppen mötesplats, som så småningom kommer att kunna erbjuda växtbaserade måltider och fika. 

Högdalen kan få betongdjur som visar vägen

– Mitt grundfokus ska vara på folk som jobbar hemifrån, frilansar, skapar kreativt men ändå vill ha lugn och ro. Vi ska ha öppet typ kontorstider, och på kvällar och helger kan det bli mer evemenag eller uthyrning, säger Nina Lagerstedt. 

Har jobbat som lokförare

Hennes egen bakgrund är bred, även om hon inte direkt har jobbat med kaféverksamhet tidigare. Senast har hon arbetat som lokförare och pluggat stickning på halvtid, tidigare har hon pluggat information. Hon lämnar det för öppet vad de ska göra inne på kaféet. 

Renoveringen av Högdalens simhall blir för dyr

– Jag tycker att det är kul att det händer saker som inte är inne i stan. Det kan vara föreläsningar, stickkaféer, bokcirklar... Vi får väl se, man kan inte vet allt i förväg. 

Planer på frukostservering

En lokal har förberetts för att kunna användas som bokningsbart konferensrum. Frukostar och enklare lunch känns redan nu som en given plats på hennes menyer, och så småningom förhoppningsvis även fika och bakverk. 

– Allt kommer att vara plantbaserat, jag tror att det blir ett bra komplement mot vad som redan finns i Bandhagen, säger hon.

Här öppnar efterlängtad idrottshall i Söderort

Nyheter Men hallbristen i Stockholm fortsätter oroa: "Brukar bli slagsmål om tiderna" Stämningen var på topp när nya Telefonplanshallen invigdes under måndagen. Men idrottsföreningar är kritiska mot stadens fortsatta hallbrist: "Det är risk att barn, föräldrar och ledare tröttnar".onsdag 22/1 16:30

Tre häktas för misstänkt mord i Farsta

Nyheter Person dog efter att ha hittats skadad i lägenhet På tisdagen beslutades att tre män häktas misstänkta för mord efter att en person på fredagen hittats skadad i en lägenhet i Farsta strand.onsdag 22/1 10:23