Fixare. Rebecka Edin ordnar julmarknad i Hammarby sjöstad. Foto: Privat / Mostphotos

Hon ordnar ny julmarknad i Sjöstan

Hammarby Sjöstad får en ny julmarknad i år. Det är privatpersonen Rebecca Edin som tagit initiativet efter ett stort gensvar på sociala medier.

  • Publicerad 16:53, 29 nov 2018

Den 8 december kl 11-18 anordnas en ny traditionell julmarknad på Luma torg i Hammarby Sjöstad.

Torgets ölbryggeri har haft en liten julmarknad sedan tidigare, men nu vill Sjöstadsbon Rebecka Edin skapa fler alternativ för de som bor i området.

– Efterfrågan är extrem i Sjöstan. Det finns så mycket barnfamiljer här så det är så uppskattat när det händer något, säger hon.

Positiv feedback

Rebecka Edin skrev ett inlägg i en av områdets Facebookgrupper om att hon ville anordna en större julmarknad i området och inlägget fick många positiva kommentarer.

– Jag tror att det betyder jättemycket. Vi är lite offside, i utkanten av Södermalm, så vi behöver lite mer saker hos oss. Det byggs hela tiden och växer här i Sjöstan så vi måste växa in i den kostymen mer känner jag, säger Rebecka Edin.

Hela listan: Julmarknader i Stockholm 2018

På julmarknaden kommer det finnas bodar och marknadsbord med hembakat, charkuterier, godis, lotter, hantverk med mera.

Pom pom blomsteraffär, Sjöstaden, Bankdesign, Syltkrukan och 69an spel och tobak har redan köpt bordsplats – troligtvis även kvarterets Ica och en skönhetssalong, berättar initiativtagaren.

Ett tjejlag från Hammarby fotboll kommer hjälpa till under dagen och även stå och sälja saker, där vinsten går till föreningen. Även en tomte och en kör från Kulturama tittar förbi.