Vårigt. Ulla Jansson bjuder in till både påskmarknad och örtvandring i vår. Foto: Privat/Mostphotos

Hon ordnar örtvandringar i Hässelby

I maj kan de som vill följa med konstnären Ulla Jansson ut på örtvandringar i Hässelby för att lära sig vilka örter man kan göra godis av. Men innan dess är det dags för påskutställning i galleriet på Persikogatan.

  • Publicerad 11:52, 5 apr 2019

Har du funderat hur du kan krydda till matlagningen, utan att gå till affären? I så fall kanske Ulla Janssons örtvandringar är något för dig. På vandringen följer man med henne och guidas i vilka vilda örter som går att användas till matlagning, kryddor och teer.

– Jag har haft örtvandring på flera ställen, som på Djurgården, men nu är det tänkt att vi ska gå runt i Hässelby längs vattnet, säger hon.

Efter vandringen får de medverkande gå till galleriet på Persikogatan 20 i Hässelby strand där hon verkar, för att provsmaka örtte och örtgodis. Örtvandringarna i Hässelby är tänkta att gå i maj. Den 16 april kommer hon att hålla ett informationsmöte om örtvandringen på galleriet mellan klockan 14 till 16.

Påskmarknad

Men förutom örtvandring, anordnar hon även en påskmarknad tillsammans nätverket Gård och Strand. Marknaden kommer att ske den 12 och 13 april i galleriet på Persikogatan.

– Jag har haft en utställning som heter Minikonst till minipris, och de sakerna kommer att vara kvar, så det blir en kombinerad utställning med påskmarknaden, säger Ulla Jansson.

Mellan klockan 13 och 16 kommer besökarna därför att kunna få kika på konst och hantverk, men även påskpynt och honung från Roslagen till försäljning.

– Det kommer vara ganska mycket blandade saker, lite kvistar och växter, keramik och textil, det beror lite på vad folk plockar med sig. Det kommer även finnas kaffeservering, säger Ulla.

Tid för årets sötchock på 4H-gårdarna

Nyheter Bäää. Nu lammas det för fullt i Västerort och Järfälla Nu våras det i Stockholms hagar och hägn – och det brukar innebära en våg av gullighet i form av små ulliga lamm. Vi har kollat var storken har varit och vilka som fortfarande går i väntans tider.torsdag 18/4 16:26

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Nyheter Så gör du om du vill delta Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara medtorsdag 18/4 16:22

Vi är Västerort