Påhopp. Bagisbon Malin uppger för StockholmDirekt att hon överfölls bakifrån av en maskerad man på väg till tunnelbanan. Händelsen är polisanmäld. Foto: Mostphotos

Hon överfölls av maskerad man i Bagarmossen

På väg mot tunnelbanan i Bagarmossen kände Malin plötsligt en arm runt sin hals. Hon misstänker att hon utsatts för ett rånförsök och uppmanar nu andra att vara försiktiga.

  • Publicerad 16:57, 25 jan 2018

Det blev en omtumlande start på tisdagen för Malin, som vid 05.40-tiden gick från sin bostad i Bagarmossen på väg mot tunnelbanan. Plötsligt märkte hon hur en man närmade sig henne bakifrån på gångvägen, men fäste inte så stor vikt vid det.

– Men en halv minut senare känner jag hans arm runt min hals. Jag började skrika för mitt liv. Han släpper och springer väg, och då springer jag mot tunnelbanan, säger Malin, som inte vill uppge sitt efternamn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt henne hade mannen solglasögon och en vit halsduk runt munnen, och hon kunde inte se hur gärningsmannen såg ut.

– Det var ett övergrepp, en attack, så det klart att jag anmäler. Jag tror han var ute efter att råna mig.

Malin, som är i 45-årsåldern, uppger att hon aldrig varit med om något liknande och att hon efteråt drabbats av panikångestattacker.

"Kommer vara försiktigare"

Hon har även gått ut och berättat om händelsen i Facebookgruppen "Bagis!", där hon fått mycket stöd.

– Jag vill varna andra så att inte de råkar illa ut, säger Malin, som berättar att hon köpt självförsvarsspray samt överfallslarm att ha runt handleden.

– Det klart jag kommer vara försiktigare i fortsättningen men samtidigt måste jag ju leva, säger hon.

Polisen har tagit emot en anmälan men inte inlett någon förundersökning. Detta eftersom den information som finns är så knapphändig att polisen inte ser det som troligt att en person ska kunna knytas till det misstänkta brottet.

Skulle det däremot komma in tips som ger polisen ytterligare spår att gå på, så kan förundersökningen komma att återupptas, uppger polisen till StockholmDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Farstaskola byggs ut och får högstadium

Nyheter Ska bli dubbelt så stor Hästhagsskolan i Farsta ska byggas ut. Planen är att skolan ska bli dubbelt så stor och få ett helt nytt högstadium när allt är klart.onsdag 23/5 17:50

Stureby får helt nytt skolhus

Nyheter ✓Så här är det tänkt att se ut ✓Börjar byggas i höst Nu finns skisser på Sturebyskolans nya skolhus. Där görs plats för åtta nya klassrum, fritidsutrymmen och en tillfällig matsal.onsdag 23/5 16:48