Närfixat. Eva-Kajsa Nordenborg säljer närdproducerade kläder med ett budskap. Foto: Johann Bernövall

Hon säljer lokala t-shirts i ny butik

Eva-Kajsa Nordenborg från Skarpnäck gillar att trycka sina egna tryck på kläder. Efter att ha sålt via nätet och på marknader tar hon nu steget till en egen butik i Bagis.

  • Publicerad 10:02, 11 feb 2019

Lady Kabash kallar hon sig när hon sysslar med sina screentryck, som hon gör på tröjor, handdukar och kuddar, bland annat. De närproducerade produkterna har det hon kallar för feministiska och florala tryck i Eva-Kajsas egen design.

Kläder istället för tvålar

Det är vad som säljs i den tillfälliga butiken på Svartågatan 12 i Bagarmossen, där det i vanliga fall är en butik som säljer hemmagjorda tvålar.

– Jag träffade hon som har butiken i samband med en marknad, och fick sedan höra att hon inte skulle kunna vara i butiken en tid. Så föddes idén till den här pop up-butiken, säger Eva-Kajsa Nordenborg som till vardags skapar sina tryck i sin studio i Bagarmossen.

Det går fortfarande att köpa tvålarna under pop up-butikstiden samt keramik och smycken från några lokala hantverkare.

Sedan i fredags den 8 februari är Eva-Kajsa på plats i lokalen och fram till den 3 mars håller butiken öppet.

Tillfälligt. I en dryg månad byter tvålaffären skepnad. Foto: Johann Bernövall

Person hittad död i södra Stockholm

Nyheter Polis gör dörrknackningar Under onsdagseftemiddagen påträffas en person död i en lägenhet i södra Stockholm. Två personer är gripna.onsdag 17/7 16:06

Nu stängs Gröna linjen av – så får du åka

Nyheter ✓Stopp mellan Slussen och T-Centralen ✓Decimerad trafik ✓SL varnar för trängsel och längre restider För att kunna rusta upp Söderströmsbron kommer tunnelbanans gröna linje att stängas av i flera veckor framåt från och med imorgon 16 juli. Här är dina alternativa resvägar.måndag 15/7 9:00