Närfixat. Eva-Kajsa Nordenborg säljer närdproducerade kläder med ett budskap. Foto: Johann Bernövall

Hon säljer lokala t-shirts i ny butik

Eva-Kajsa Nordenborg från Skarpnäck gillar att trycka sina egna tryck på kläder. Efter att ha sålt via nätet och på marknader tar hon nu steget till en egen butik i Bagis.

  • Publicerad 10:02, 11 feb 2019

Lady Kabash kallar hon sig när hon sysslar med sina screentryck, som hon gör på tröjor, handdukar och kuddar, bland annat. De närproducerade produkterna har det hon kallar för feministiska och florala tryck i Eva-Kajsas egen design.

Kläder istället för tvålar

Det är vad som säljs i den tillfälliga butiken på Svartågatan 12 i Bagarmossen, där det i vanliga fall är en butik som säljer hemmagjorda tvålar.

– Jag träffade hon som har butiken i samband med en marknad, och fick sedan höra att hon inte skulle kunna vara i butiken en tid. Så föddes idén till den här pop up-butiken, säger Eva-Kajsa Nordenborg som till vardags skapar sina tryck i sin studio i Bagarmossen.

Det går fortfarande att köpa tvålarna under pop up-butikstiden samt keramik och smycken från några lokala hantverkare.

Sedan i fredags den 8 februari är Eva-Kajsa på plats i lokalen och fram till den 3 mars håller butiken öppet.

Tillfälligt. I en dryg månad byter tvålaffären skepnad. Foto: Johann Bernövall

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00