Närfixat. Eva-Kajsa Nordenborg säljer närdproducerade kläder med ett budskap. Foto: Johann Bernövall

Hon säljer lokala t-shirts i ny butik

Eva-Kajsa Nordenborg från Skarpnäck gillar att trycka sina egna tryck på kläder. Efter att ha sålt via nätet och på marknader tar hon nu steget till en egen butik i Bagis.

  • Publicerad 10:02, 11 feb 2019

Lady Kabash kallar hon sig när hon sysslar med sina screentryck, som hon gör på tröjor, handdukar och kuddar, bland annat. De närproducerade produkterna har det hon kallar för feministiska och florala tryck i Eva-Kajsas egen design.

Kläder istället för tvålar

Det är vad som säljs i den tillfälliga butiken på Svartågatan 12 i Bagarmossen, där det i vanliga fall är en butik som säljer hemmagjorda tvålar.

– Jag träffade hon som har butiken i samband med en marknad, och fick sedan höra att hon inte skulle kunna vara i butiken en tid. Så föddes idén till den här pop up-butiken, säger Eva-Kajsa Nordenborg som till vardags skapar sina tryck i sin studio i Bagarmossen.

Det går fortfarande att köpa tvålarna under pop up-butikstiden samt keramik och smycken från några lokala hantverkare.

Sedan i fredags den 8 februari är Eva-Kajsa på plats i lokalen och fram till den 3 mars håller butiken öppet.

Tillfälligt. I en dryg månad byter tvålaffären skepnad. Foto: Johann Bernövall

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 17:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40