Mörker. Täbybons Caroline Erikssons tidigare bok såldes i 27 länder, nu släpper hon en ny roman. Foto: Lotten engbom

Hon släpper spänningsroman med Täby som kuliss

Täbybon Caroline Eriksson släpper nu sin femte roman Kom i min famn. Spänningen finns kvar men nu med familjerelationer i fokus – och för Täbybor finns många välkända platser med.

  • Publicerad 13:55, 20 dec 2019

Caroline Erikssons nya roman blir den första i en serie om den fiktiva personen och terapeuten Simone Boman.

– Den är mörk och problematiserar och borrar in sig i det mest vardagliga och mysiga med mycket fokus på relationer, säger hon.

Caroline har skrivit flera spänningsromaner och hennes senaste bok såldes i 27 länder. Boken Kom i min famn startar med ett mord men gräver också djupare in i ett mörkt relationsdrama.

– Jag vill berätta en historia som är underhållande och som det finns driv i, men sen är det spännande om boken kan få folk att fundera kring den norm som finns kring tvåsamhet. Man tror att det är enkelt men det är det inte alltid, säger hon.

Flera platser i Täby och Vallentuna är med

Carolin är uppvuxen i Vallentuna, men bor numera i Täby. I boken figurerar flera platser runt om i kommunerna. Bland annat Täby centrum och stenungsbageriet i Vallentuna. Caroline jobbade tidigare som socialpsykolog.

"Hemma i mjukisbyxor"

Caroline har skrivit romanen hemma i Täby under ett och ett halv års tid, och den 9 januari släpps boken.

– Det är roligt och det som framför allt är roligt är att få möta läsare. Halva boken blir till när den går till tryckeriet och sen blir halva boken till när man möter läsarna, säger hon och fortsätter:

– Merparten av processen sitter jag hemma i mjukisbyxor med mina nya kompisar, och nu ska man sminka sig och möta läsare, vilket är spännande.

Vem är Caroline Eriksson?

Gör? Författare.

Aktuell med? Boken Kom i min famn.

Bor? I Gribbylund i Täby, uppvuxen i Vallentuna.

Slog igenom? 2015 med boken De försvunna som såldes till 27 länder.

Visa merVisa mindre