VÄRVAD. Curt Thelin och hunden Leffe lovar att dyka upp och gymma när Korpen kommer. Foto: Claudio Britos

Hon söker gymkompisar i Kärsby

"Hur gör man?" Det har Gabby Åkesson undrat många gånger när hon passerar utegymet vid Kärsby IP. Nu kan hon få hjälp med gyminstruktioner från Korpen – men först måste hon leja folk att gymma med.

  • Publicerad 14:10, 16 sep 2019

– Är det verkligen så här man ska göra?

Gabby Åkesson tar tag i en stång och lyfter ena benet.

– Det har jag hört, men jag vet inte. Det verkar inte rätt, säger hon.

Många av redskapen har inga instruktioner för hur de ska användas. På andra är skyltarna trasiga och på vissa redskap sitter instruktionerna så högt upp att det blir svårt för Gabby Åkesson att läsa vad det står.

Hon tog kontakt med Charlotta Rydberg som är områdesstrateg i Hallunda/Norsborg som i sin tur kontaktade Korpen. Och det visade sig att Korpen gärna ställer upp som instruktörer.

– Men vi behöver vara några stycken. Jag måste få ihop minst fem personer, säger Gabby Åkesson.

När BotkyrkaDirekt träffar henne vid utegymmet i Norsborg har hon redan hunnit värva en.

Curt Thelin går ofta förbi på sina promenader med hunden Leffe och även han har svårt att förstå precis hur de olika redskapen ska användas. Efter lite övertalning från Gabby Åkesson är han med på att också komma och gymma när Korpen kommer.

– Jo det kan nog vara trevligt, säger han.

– Då skriver jag upp dig. Nu är vi två. Tre med hunden!

GYMMARE. "Jag har varit på den här ängen många år och kastat pinnar till hundar och så plötsligt en dag stod det här gymet här. Det är bra om det används". Foto: Claudio Britos

SVÅRTYTT. Skyltarna är trasiga på vissa redskap. På andra är de borta eller sitter alltför högt för att det ska gå att läsa vad det står. Foto: Claudio Britos

Så blir gymlektionerna

Korpen kommer hålla tre visningar för nybörjare på utegymet i Kärsby. Efter de tre instruktionstillfällena är tanken att deltagarna själva ska veta hur de ska använda gymet.

Visningarna sker klockan 12.30 25 september, 2 oktober och 9 oktober.

Vill man vara med i gruppen är det bara att dyka upp, ingen föranmälan krävs.