Hevin Maruf, 16, från Hässelby fixar debattprogram för unga. Foto: Privat/Niki Addibpour

Hon startar debattserie för Västerorts unga på Youtube

Hevin Maruf, 16, saknar ungas perspektiv i samhällsdebatten. Därför startar hon med hjälp av sina kompisar Youtube-serien "Västerorts hetaste ungdomsdebatt".

  • Publicerad 16:18, 12 feb 2018

Vi har tidigare berättat om Hevin Muraf, 16, Hässelbybon som gjort en film om sitt område Nu är hon igång med nästa Youtube-projekt – "Västerorts hetaste ungdomsdebatt".

LÄS ÄVEN: Hevin, 16, gör film om kärleken till Hässelby

– Jag har fått inspiration från ett program på Youtube som heter "Tjafs" där äldre diskuterar olika frågor. I mitt program vill jag få med ungdomars perspektiv och jag tror att det kommer bli en stor efterfrågan, säger Hevin Maruf.

Hevin är programledare för serien som går ut på att en grupp ungdomar diskuterar aktuella samhällsfrågor. Det kan bli allt från familjeproblem och relationer till rasism.

I helgen spelades första avsnittet in på fritidsgården Åkermyntan. Hevin drog ihop sex ungdomar som diskuterade våld i hemmet och barnuppfostran.

– Jag fick väldigt mycket hjälp av mina kompisar och av fritidsgården under inspelningen. Det blev en hetsig diskussion, haha. Nu ska jag redigera avsnittet så det kommer upp på min Youtube-kanal om ungefär två veckor, säger Hevin Muraf.

Live i Vällingby

Den andra mars är det dags för tjejkväll på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Då kommer Hevin vara på plats och hålla i en debatt live på scenen. Även den ska spelas in och läggas upp på Youtube.

– Det är inte helt klart vilket ämne det blir men jag ska på möte med föreningen Podium som hjälper mig med det, säger Hevin.

Förhoppningen är att Youtube-serien ska bli ett forum för ungas åsikter och leda till fler diskussioner.

– Jag har fått hjälp av mina kompisar att sprida det i sociala medier så jag har fått många förfrågningar av folk som vill vara med och diskutera. Men jag förväntar mig inte att det ska bli en stor grej, mitt mål är att programmet ska lyfta ungas åsikter, säger Hevin.

LÄS ÄVEN: Här får Smedshagens tjejer ett eget ställe

Nyfiken på serien?

Håll utkik på Hevins Youtubekanal Hevin Maruf. Första avsnittet kommer ut om ett par veckor.

Den 1-2 mars är det tjejdagar på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Bland annat håller Hevin i en debatt på scenen den 2 mars.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

QUIZ! Stockholmssommaren förr i tiden

Quiz Känner du igen platserna? Testa dina kunskaper! Sommarvärmen har anlänt och semestern närmar sig. Här är tio härliga bilder som visar hur man njöt av Stockholmssommaren förr i tiden. Ser du var bilderna är tagna?lördag 26/5 8:00