Erika Jarnhäll Sjöman här öppnat Pick n´ go på Norr Mälarstrand tillsammans med sin mamma och pappa öppnat upp Foto: Per Brandt

Hon tar klassiska danska smörrebröd till Kungsholmen

Nu ska man få en bit av Danmark på Norr Mälarstrand när ett nytt matställe med smörrebröd har öppnat.

  • Publicerad 19:30, 31 maj 2017

Det är Erika Jarnhäll Sjöman som tillsammans med sin mamma och pappa öppnat upp Pick n´ go på Norr Mälarstrand. I lokalen fanns tidigare det brasilianska kaféet Sabor Carioca men nu är det ett nytt inspirationsland som gäller – Danmark. Det nya stället satsar stenhårt på klassiska danska smörrebröd med bland annat rostbiff och handskalade räkor.

Här öppnar ny app-krog i centrala Stockholm

– Det är inte så många som vet exakt vad ett smörrebröd är, det visste inte jag heller från början men jag blev fast på en gång. Man ska inte se brödet, vi har 20 procent danskt rågbröd och 80 procent pålägg, säger Erika.

Han öppnar krog med napolitansk finpizza på Kungsholmen

Hon är från början fönstermästare men har sadlat om. Erika har tidigare varit med och drivit ett annat ställe under samma namn, det är ett franchise-koncept, utanför stan. Nu vill hon testa om suget är stort efter de danska specialiteterna i innerstan.

– Det är så himla fint här. Det känns som att det passar in så bra här nära vattnet. Det är många nyfikna som har varit här, säger hon.

Krogboom på Kungsholmen: Här öppnar tre nya ställen på samma gång

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

MP sågar byggstoppet i landstingsparken

Nyheter "Hade gärna sett förslag på hyresrätter" Moderaternas besked om att slopa byggplanerna på bostäder i delar av landstingsparken på Kungsholmen får kritik från Miljöpartiet. Gruppledaren Tomas Eriksson oroas även över landstingets ekonomi...tisdag 19/6 16:36

Skolinspektionen stänger skola på Östermalm

Nyheter Hundratals elever riskerar att stå utan plats Friskolan Thorén Innovation School Stockholm på Östermalm får underkänt av Skolinspektionen. Det berättar Dagens Nyheter.tisdag 19/6 16:28