Dorothea Hygrell tar över Djursholms bokhandel den 2 oktober. Foto: Kevin Wedin / privat

Hon tar över bokhandeln på Djursholms torg – så kommer hon satsa

I början av oktober får Djursholms bokhandel en ny ägare – förläggaren och Enebybergsbon Dorothea Hygrell.

  • Publicerad 11:00, 4 sep 2017

Djursholms bokhandel har funnits ute till försäljning sedan i början av 2017. Och nu är det klart att den som tar över bokhandeln är Enebybergsbon Dorothea Hygrell.

– Jag tycker det här låter som ett intressant projekt. Jag har arbetat med böcker på annat sätt, på förlag, och har funderat länge och väl på det här, säger hon och fortsätter:

– Tidigare har jag läst en del skriverier om att det går dåligt för den fysiska bokbranschen, men den här butiken verkar inte gå dåligt.

LÄS MER: Därför säljs Djursholms bokhandel

Det var i början av året som de nuvarande ägarna, Mats Ahlström och Tove Skarstedt, bestämde sig för att det var dags för någon ny att ta över efter tio år på torget.

– Det är jättejobbigt. Jag har varit 37 år i branschen och det är en livsstil som jag och min fru haft så det är klart att det är svårt att släppa taget om vad man tycker är roligast. Men vi är ju väldigt måna om att komma hit och köpa böcker i fortsättningen, sa Mats Ahlström tidigare till Danderyds Nyheter.

LÄS MER: Jubileum för Djursholms bokhandel

Dorothea Hygrell arbetar idag på ett barnboksförlag och mycket kommer vara sig likt när hon tar över. Författarbesöken kommer behållas, men lite mer fokus på barn- och ungdomsböcker kan det bli.

– Eftersom jag jobbar på barnboksförlag så har jag lite extra koll på det och tycker att det är något att lyfta fram ännu lite mer. Men annars är det viktigt att ta tid och lära känna bokhandeln och kunderna.

Vad tycker du om bokhandeln idag?

– Den är väldigt inbjudande och charmig, trevlig att komma in i. Själv är jag en person som vill tillbringa längre tid när jag kollar efter böcker och så vill jag att kunderna ska känna.

Vad säger du om läget?

– Det är ett bra läge i Djursholm. Det som är lite synd är att den är väldigt lokal. Det är ju en så fin bokhandel att man vill att många andra ska hitta dit också, så det blir en utmaning. Men det är en bra bokhandel för Djursholmarna, men det är många i Danderyd som inte har koll på att butiken ens finns, säger Dorothea Hygrell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30