Kandidat. Hanna Bocander föreslås ta över posten som kommunstyrelsens ord­förande efter Olle Reichenberg. Foto: Joakim Kröger

Hon tar över efter Reichenberg

Moderaterna gjorde ett historiskt dåligt val i Danderyd, där de tappade tio procentenheter i kommunvalet. Nu tar ett nytt namn över som kandidat till kommunstyrelsens ordförande.

  • Publicerad 10:09, 19 okt 2018

Moderaternas valberedning föreslog i veckan Hanna Bocander som ny ordförande för kommunstyrelsen.

Nu har Moderaternas kommunfullmäktigegrupp fattat beslut att Hanna Bocander blir ny kandidat till posten som ordförande i kommunstyrelsen.

–​ Det känns framförallt roligt att den moderata fullmäktigegruppen föreslagit mig som sin KSO-kandidat och jag känner också ett stort ansvar. Nu är det fullt fokus på vägen framåt och på att vinna tillbaka många väljares förtroende för oss. Detta är inte enbart en uppgift som vilar på mig utan vi har ett bra lag och det är ett arbete som vi ska göra tillsammans, säger Hanna Bocander.

”Väldigt hedrande”

Hanna Bocander är 37 år gammal och har bott i Danderyd sedan 2005. Hon är född i Malmö, men hennes man är uppvuxen i Danderyd och en stor del av familjen bor i kommunen.

I dag arbetar hon som nordisk marknads- och kommunikationschef på ett dotterbolag till NCC. Hon har varit aktiv inom Moderaterna i Danderyd sedan 2009 men har även ett förflutet inom Moderata ungdomsförbundet på 90-talet.

När det kommer till en hjärtefråga säger Hanna Bocander att det är svårt att peka ut bara en.

– Men skola, äldeomsorg och integration ligger mig varmt om hjärtat. För att vi ska kunna vara starka i dessa frågor krävs en ansvarsfull och stabil ekonomi där vi säkerställer att kommuninvånarnas skattekronor används så effektivt som möjligt. Trygghetsfrågan är också något som engagerar mig; den mängd inbrott som drabbar Danderydsborna är upprörande, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Var finns godaste pizzan i Vallentuna?

Nyheter Rösta fram tills 1 december Det kan tyckas vara långt bort till internationella pizzadagen - 1 januari. Men den italienska rätten är lika aktuell under årets alla andra dagar. Därför vill vi nu veta vilken pizzeria ni tycker...måndag 12/11 16:10

Trafikolycka på E18 under eftermiddagen

Nyheter Köerna har upphört En trafikolycka har skett på E18 i norrgående körfält. Olyckan har skett i höjd med Hägernäs trafikplats.måndag 12/11 15:00