Eva Ullberg är ny gruppledare för S i Järfälla. Foto: Pressbild

Hon tar över som Järfällas S-topp efter Thunblad

Efter flera år som kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden lär Eva Ullberg vara ett känt ansikte för många Järfällabor. Nu blir hon Socialdemokraternas nya gruppledare.

  • Publicerad 11:30, 10 dec 2018

Det var i oktober som Claes Thunblad annonserade att han lämnar politiken från årsskiftet, efter flera år som gruppledare för Socialdemokraterna i Järfälla.

Nu står det klart att Eva Ullberg tar över som gruppledare. Mandatperioden 2014-2018 har hon varit kommunalråd och ordförande i barn-och ungdomsnämnden, men hon har varit med i S i Järfälla längre än så.

Om den nya rollen säger hon så här till StockholmDirekt:

– Det här känns jättekul och spännande. Det är väldigt utmanade och ett fint förtroende som jag ser på med stor ödmjukhet.

Eva Ullberg har bott i Järfälla i drygt 18 år och bor nu i Barkarby med sin familj. Innan hon började som kommunalråd 2014 kom hon närmast från en roll inom förtroende- och organisationsutveckling för Socialdemokraterna och har innan dess arbetat fackligt.

Vem som blir Socialdemokraternas andra kommunalråd då Claes Thunblad slutar ska det fattas beslut om efter årsskiftet. Eva Ullberg föreslås bli första oppositionsråd, något som ska upp för beslut på kommunfullmäktige 17 december.

Det här är Eva Ullberg

Ålder: 51

Bor: I Barkarby. Urpsrungligen från Dalarna.

Hjärtefrågor: Barn och ungas möjligheter att klara skolan och deras uppväxtmiljö. Bostadsbyggande.

Stockholm Direkt