Efterlängtad. "Jag har märkt i de lokala grupperna på Facebook att folk verkligen har saknat en kiosk här", säger Rikstensbon Udita Sansanwal som snart öppnar en ny pressbyråkiosk vid Tullinge station. Foto: Anna Sjögren

Hon tar Pressbyrån tillbaka till Tullinge station

En toppmodern kiosk med självscanningskassa för stressade morgonresenärer. Lagom till peaken av lussebullssäsongen öppnar Rikstensbon Udita Sansanwal en efterlängtad pressbyrå vid Tullinge station.

  • Publicerad 09:14, 30 okt 2018

Det är fyra år sedan gamla Pressbyrån stängde i samband med att Trafikverket skulle bygga om busstorget. Lika länge har kiosken varit saknad av Tullinges pendlare. Och nu har ryktet börjat spridas att Pressbyrån snart öppnar igen.

– Jag har märkt i de lokala grupperna på Facebook att folk verkligen har saknat en kiosk här. Och jag och min man som själva bor i Riksten har också velat ha en, säger Udita Sansanwal.

Hon bekräftar att ryktet är sant. Och det är hon som ska driva pressbyråkiosken.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan i måndags står en grå containerbyggnad vid buss-stationen.

Byggarbetare håller på att ställa i ordning kiosken i detta nu och de har också märkt av intresset och glädjen över Pressbyråns återkomst.Men allt kommer inte vara som förr, berättar Udita.

– Det kommer att vara ett nytt koncept där man kan betala sin kaffe och bulle själv i en självscanningskassa om man har bråttom. Men personligen är det viktigaste att det ska vara trevligt att komma hit.

Pressbyrån gör comeback på Tullinge station

Tidigare har hon jobbat på sin mans pressbyråkiosk i Jordbro och de senaste åren har hon jobbat på apotek i Flemingsberg. Men när chansen att driva en egen pressbyrå i Tullinge dök upp, hoppade hon på den.

Planen är att öppna kiosken lagom till peaken på lussebulls-säsongen, strax före lucia.

– Preliminärt är det sagt den tionde december, men det är mycket att ordna med så det är svårt att säga exakt datum, säger Udita Sansanwal.

Att hon själv bor i området tror hon är en fördel. Hon har nära till jobbet och känner sig hemma här.

– Och man får en annan kontakt med folk än om man kommer utifrån. Jag känner området och folk här så det blir lättare att veta vad folk vill ha och ge bra service. Folk kan prata med mig och ge förslag på vad de skulle vilja ha i kiosken, säger hon.

Stationen klar – men var är Pressbyrån?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Försvann i ombyggnaden

Pressbyrån vid Tullinge station stängde 2014 när Trafikverket byggde om busstorget. Sedan busstorget stod klart har det varit osäkert om en ny kiosk skulle kunna öppna på platsen.

Tidigare i år beviljades ett bygglov för en pressbyrå. I december väntas nya Pressbyrån öppna.

På ena sidan av kiosken kommer det finnas ett tak där resenärer kan stå och vänta på bussen om det regnar eller snöar.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.