Elin Jensdotter Holt öppnar snart en ny vintageaffär på Fridhemsgatan - Swedish nature collaborations. Foto: Mikael Andersson

Hon tar sin vintage från Kransen till Kungsholmen

Elin Jensdotter Hont har drivit vintagebutik i Midsommarkransen. Nu flyttar verksamheten in på Fridhemsgatan och utökar med en hantverkarverkstad.

  • Publicerad 19:38, 6 apr 2017

En hel del möbler och kläder har redan kommit på plats i den vitspacklade källarlokalen och Kungsholmsbon Elin Jensdotter Hont är på plats med hundarna Bruno och Stella och fixar i lokalen som tidigare innehöll second hand-butiken Aggie Twigg. Hon driver verksamheten tillsammans med Patrik Hont som är samordnare och VD.

– Det har varit en jättefin överlämning av lokalen och jag har haft en bra kontakt med de tidigare ägarna. Men det är en helt annan grej som jag ska öppna här nu, säger hon.

Samarbetet i fokus

Tanken är att kunder ska kunna flanera i butiken och fynda kläder och inredning - samtidigt som hantverkare och konstnärer arbetar i en annan del av lokalen. Namnet på konceptet, Swedish nature collaborations, sammanfattar hur hon tänker sig att lokalen ska bli.

–  Namnet syftar till att värna om vår svenska natur, material från vår svenska natur men också "a nature of beeing" en känsla man kanske bär med sig när man går härifrån. Det syftar också till ett sätt att arbeta.

LÄS ÄVEN: Ny second hand-butik har öppnat på Kungsholmen

Arbetssättet ska vara inkluderande, berättar Elin Jensdotter Hont.

– Vi är måna om att de som samarbetar med oss har det bra, mår bra och känner sig inkluderade därför har vi inrett vårt kök på ett mysigt sätt så att de kan komma hit och äta lunch, fota dina produkter eller jobba med sin bokföring istället för att sitta hemma själva. 

LÄS ÄVEN: Vintage, utställningar och kontaktförmedling i ny "bod" på Lilla Essingen

Vilka som ska ingå i verksamheten är inte hugget i sten men ett antal kreatörer står redo att flytta in.

Elin Jensdotter Holt och hunden Bruno, 7 månader. Foto: Mikael Andersson

Foto: Mikael Andersson