DRÖMMEN. Med nya restaurangen Pat's Place förverkligar Pat Prommeenate sin livsdröm. Foto: Sophie Stigfur

Hon tar thailändska tapas till Södermalm

Glöm vinkande katter i fönstret och pad thai som svämmar över tallriken. När Pat Prommeenate öppnar sin drömrestaurang vankas äkta thailändsk kultur – i form av tapas.

  • Publicerad 21:09, 15 nov 2017

Pat's Place

Ägs av Pat Prommeenate tillsammans med vännen Viktor Parunya Eklund.

Öppnar på måndag på Folkungagatan 140.

Restaurang som även kommer anordna olika evenemang.

Sedan fem år tillbaka har Pat Prommeenate drivit thai-kiosken Anatta i Bagarmossen. Men drömmen om en egen restaurang på Södermalm har hela tiden funnits i bakhuvudet. Efter två års letande uppenbarade sig den perfekta lokalen, i en före detta indisk restaurang vid Folkungagatans ände. Efter en totalrenovering är det på måndag äntligen dags för Pat's Place att slå upp portarna. Konceptet? Tapas – fast thailändskt.

– I Thailand äter vi alltid smårätter från olika skålar och delar med oss, det var så jag fick idén. Det är nästan konstigt att det inte funnits här tidigare. Tapas handlar ju mycket om att dela med sig till varandra, vilket genomsyrar hela vår kultur, säger Pat Prommeenate.

"Thailand har så mycket cool kultur"

Att Pat's Place är ett hjärteprojekt är tydligt. Alla som på något sätt bidragit under renoveringen är Pat's vänner – från rörmokaren, plattsättaren och snickarna till marknadsföringsansvarige Christian Calceido. På menyn finns bland annat hennes mammas recept på slow cook curry som en av paradrätterna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men förutom god mat hoppas Pat också kunna bjuda stockholmarna på en ny, relativt okänd sida, av Thailand.

– De flesta ställen som serverar thaimat här är kiosker eller snabbmatsställen, med Buddhas i fönstret och lite cheesy inredning. Men Thailand har så mycket cool kultur, inte minst de tusentals filmer som producerades på 60-talet innan Hollywood tog över. Det kommer synas i konsten på väggarna och kanske ordnar jag även filmvisningar, säger Pat.

Dött tegelkvarter på Söder får nytt liv

Vill sprida kärlek

Hon hoppas nu att Pat's Place ska liva upp det något sömniga området kring Ersta. Framgångsreceptet har hon redan klart för sig.

– Det ska vara mysigt och bekvämt, billigt och alla ska behandlas som vänner. Jag har fått så mycket kärlek på vägen som jag vill ge vidare till området. De som kommer hit ska känna sig om en i familjen.

VISIONÄREN. Pat hoppas att fler ska upptäcka äkta thailändsk kultur via hennes restaurang. Foto: Sophie Stigfur

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.