Drömtränare. Gunde Svan och Ingrid Castillo. Foto: Privat

Hon tränar inför Vasaloppet – med Gunde Svan

Ingrid Castillo från Sollentuna ligger i hårdträning inför Vasaloppet. Till sin hjälp har hon ingen mindre än mindre skidlegendaren Gunde Svan.

  • Publicerad 14:01, 12 feb 2018

Det hela började med en titt på Facebook. Där utlyste Preem en tävling om att få träna med Gunde Svan inför Vasaloppet. Det som behövdes för en plats var en motivering och där utmärkte sig Ingrid Castillo och blev en av tre vinnare av tävlingen.

– Jag skrev en dikt om hur mycket jag tycker om Dalarna och hur mycket jag gillar att träna. Jag var den ende som skrev en dikt och Gunde tyckte att om jag hade lagt ned så mycket tid på motiveringen, så skulle jag lägga ned tid på träning inför Vasaloppet, säger Ingrid Castillo.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under två helger har Gunde hjälpt och manat på Ingrid i spåren i Dalarna. Bilden av Gunde som glad, entusiastisk och påhejare motsvarades i verkligheten. Hon kan knappt tro att det är sant att hon har tränat med Gunde.

– Det är fortfarande lite overkligt. När man står och pratar med honom är han ju en vanlig människa, men det är häftigt. Det har inte sjunkit in ännu, men det kommer nog inte göra någonsin, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vad hjälpte han dig med?

– Efter ett litet tips från Gunde så blir det en stor förändring. Han sa åt mig att ta i mer med armarna och trycka. Jag skulle också dra ihop skulderbladen. Då blir man mer rak så att trycket kommer uppifrån och ner, och samtidigt skulle jag komma upp med bröstet, säger Ingrid Castillo.

Eleverna på Häggviksskolan, där Ingrid jobbar, vet om att hon tränas av Gunde och följer henne gärna i filmerna på Preems hemsida. Eleverna kan möjligtvis också få se Ingrid åka tillsammans med Gunde i spåren under Vasaloppet. En av de tre som tränats av Gunde kommer nämligen att få coachning av honom under loppet. Vem det blir avslöjas inte än. Klart är i alla fall att Ingrid höjer ribban jämfört med förra året.

– För ett år sedan åkte jag på 11 timmar och 17 minuter. Nu vill jag åka under tio timmar, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.