Välgörenhet. Sahar Sjöberg har startat initiativet Hjälpande Hand i Norrort. Foto: Hege Hellström

Hon vill att Norrort hjälper dem som har det tufft

Vallentunabon Sahar Sjöberg har startat en Facebookgrupp som ska få människor att hjälpa utsatta i Norrort. Genom att skänka kläder, mat eller pengar hoppas hon att fler kan få den hjälp de behöver.

  • Publicerad 13:50, 4 okt 2018

I söndags startade Sahar Sjöberg Facebookgruppen "Hjälpande Hand, Vallentuna, Upplands Väsby, Täby, Danderyd".

Meningen med gruppen är att den som vill ska kunna skänka kläder, mat och liknande till behövande i Norrortsområdet. Även den som är i behov av något ska kunna skriva i gruppen.

Inspirationen fick hon från gruppen "Familjehjälpen" som verkar i hela Stockholm. Nu hoppas hon att fenomenet kan sprida sig till fler i närområdet.

– Sist jag skulle skänka via Familjehjälpen var det till en familj som bodde i Haninge. Det tog flera månader innan de fick sakerna på grund av att det var svårt att nå varandra, berättar Sahar Sjöberg.

Enorm respons

När familjen tillslut fick sakerna fick Sahar en förfrågan av mamman i familjen om det fanns möjlighet för dem att få lite vinterkläder till barnen. Då bestämde sig Sahar för att skriva på Facebook om det, och fick direkt gensvar av andra.

– Folk började skänka hur mycket som helst och swishade mig för att jag skulle kunna handla till familjen, säger hon.

Hon fortsätter:

– Då kände jag att det borde finnas något liknande i Norrort där man kan hjälpa varandra. Alla har inte bil och på det här sättet blir det lite närmare till varandra.

Skänka vad som helst

När hon startade gruppen fick hon direkt gensvar. På endast fyra dagar har gruppen fått över 250 medlemmar.

Tanken är att den som behöver något också ska kunna skriva i gruppen, och i viss mån kan även Sahar hjälpa till att hitta det som behövs. På så sätt kan den som behöver hjälp förbli anonym. Den som är med i gruppen kan skänka precis vad som helst.

– Det finns ensamstående föräldrar som inte har något när de flyttar isär, personer som blivit utförsäkrade och även andra i samhället som behöver hjälp att komma igång med livet, säger Sahar.

För egen del säger hon att det känns härligt att kunna hjälpa andra.

– Jag har alltid velat hjälpa människor och har varit ungdomsledare och kontaktperson. Det här är en superbra grej och man mår själv bra när man hjälper andra.

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10

Täbys unga schacklag tog hem guld i SM

Nyheter "Jag övar nog två till tre timmar per dag" Hallå där, Axel Falkevall, 13, som tillsammans med sitt lag från klubben Trojanska hästen i Vallatorp tog hem U16 SM i schack nyligen. Vad gör du just nu?fredag 23/8 11:33
Stockholm Direkt