Hon vill få klubben att hjälpa fotbollsspelare i Kenya

När klubben ska byta ut tröjorna uppmanar Henrika Thomasson föräldrar att skänka använda fotbollskläder till spelare i Kenya.

  • Publicerad 11:50, 21 maj 2018

Täby FK har under säsongen beslutat sig för att göra ett profilbyte. Alla spelare i klubben måste köpa nya kläder och ny utröstning. Det såg Henrika Thomasson som en utmaning.

– Alla blev kanske inte jätte glada över klädbytet, men nu kan vi göra så att det får en mening, säger hon.

Nu vill hon uppmana föräldrar att skänka de använda kläderna, fotbollsskydden, skorna, ja allt som har med fotboll att göra, till en lika stor fotbollsklubb i Kenya i Nairobis slum som heter RYSA.

– De har jättelite kläder och de har aldrig spelat i fotbollsskor. Jag vet att det skulle betyda massor om folk vill skänka. Jag kommer åka ut på träningar och samla in, säger hon.

Pengar till Gothia cup

Henrika arbetar med vänföreningen RYSA Marafiki. De har under några år försökt hjälpa klubben RYSA på olika sätt. Tidigare har de samlat ihop pengar så att klubben kan skicka ett lag till Gothia cup och förhoppningarna är att de får in lika mycket pengar i år.

– Vi vill skapa motivation för killarna där nere, så att de fortsätter i skolan. Nu försöker vi samla in pengar så de kan åka i år igen och förhoppningen är att vi kan få så mycket pengar så de kan ha en eller flera avbytare, säger hon.

En mamma som bestämt sig för att skänka är Louise Linden. Hon tyckte till en början att ett klädbyte skulle bli jobbigt.

– Man blir inte jätteglad. Som förälder blir det en helt ny utrustning och det blir dyrt. Men sen när det här kom så blev man otroligt positivt. Alla har vi väl en längtan efter att hjälpa och det här kändes så nära, säger hon.

Henrika Thomasson säger att hon nu hoppas att alla ifrån Täby FK vill vara med i insamlingen.

– Jag hoppas att jag kan skicka ner några hundra uppsättningar, jag tycker att det skulle vara så cool att kunna lägga upp bilder på hundra ungdomar som tränar i Täby FK kläder, säger hon.

Vill du hjälpa klubben?

* RYSA Marafiki är en organisation som samlar in pengar och läder för att hjälpa laget RYSA. Marafiki betyder vänner på Swahili så på svenska blir det ”RYSAs vänner.

* Alla som har barn som spelar Täby FK kan ge kläder direkt till Henrika Thomasson som åker till träningarna och samlar in.

* Man kan även skänka pengar via swish eller bank till telefonnummer: 1236419188 och bankgiro 298-6347.

* Vill man veta mer kan man besöka deras Facebooksida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05