Entusiastisk. Anna van Berlo flyttade till Vallentuna i höstas, och brinner för yoga. Foto: Ella Söderberg

Hon vill fixa grannsämja med yoga

När Anna van Berlo flyttade till Vallentuna insåg hon att det inte fanns så många ställen att utföra yoga. Nu har hon tagit saken i egna händer.

  • Publicerad 16:11, 18 jan 2019

I höstas flyttade Anna van Berlo tillsammans med sin familj till Lindholmen. Tidigare bodde de i Täby, men saknade grannkommunens lugn. Anna är ekonom, men har under året omskolat sig till ayuruvedisk hälso- och yogavägledare.

– Jag har länge känt att jag inte riktigt följt mitt hjärta. Jag bestämde mig för att gå en grundkurs och se om det här var något för mig. Redan första dagen kände jag bara "wow", det kändes så rätt.

Fick napp på Facebook

I höstas gick hon ner på halvtid för att kunna lägga mer tid på yogan. Hon håller klasser på en yogastudio i Djursholm, men saknade yogaställen i Vallentuna. Därför bestämde hon sig för att skriva i en lokal Facebookgrupp för att se om någon var intresserad av att yoga tillsammans.

Sagt och gjort. Anna skrev ett inlägg och frågade vilka som var intresserade av att gemensamt hyra en lokal, och att hon kunde vara instruktör.

– Sen började telefonen plinga, det kändes helt fantastiskt.

Knopp, kropp och själ

Flera personer hörde av sig och ville ses. I veckan ska de yoga i gymnastiksalen på Gustav Vasaskolan. Anna tycker även att det är ett bra sätt att lära känna nya människor.

– Idag är vi så stressade, och yogan är ett sätt att varva ner.

Om det i framtiden visar sig att fler vill yoga med henne, vill hon hitta en egen lokal som är lite mer anpassad än en gymnastiksal.

– Yoga behandlar både kropp, knopp och själ. Man får hela paketet.

Gemenskap. Genom att bjuda in Vallentunabor på Facebook hoppas Anna van Berlo träffa nya bekantskaper. Foto: Ella Söderberg

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30