KARTLÄSNING. Att få upp Idélabbet på Pokemonkartan är ett bra sätt att få fler att hitta till verksamheten i Ekerö centrum, tycker idécoachen Amanda Sjöberg. Foto: Lisa Halldén

Hon vill sätta Idélabbet på Pokémonkartan

Idélabbet i Ekerö centrum borde bli ett pokéstopp på kartan i Pokémon go. Det tycker idécoacherna som nu vädjar till de på hög nivå i spelet att nominera platsen.

 • Publicerad 16:59, 21 jan 2020

I ett inlägg på Instagram vädjar Idélabbet i Ekerö centrum till spelare av mobilspelet Pokémon go att nominera den kommunala verksamheten till att bli ett så kallat pokéstopp.

För att kunna nominera en plats som ett pokéstopp måste man vara på minst level 40, men även med en nominering är det inte givet att platsen hamnar på kartan.

Reglerna är nämligen tuffa och det är Pokémons webbforum som tar det slutgiltiga beslutet.

– Vi har fått höra det från en del, att det antagligen inte kommer gå. Och så är det säkert. Det är kanske till och med omöjligt, men det har aldrig stoppat oss tidigare, säger Amanda Sjöberg som är idécoach på organisationen.

För att kvala in som pokéstopp, där man kan samla bollar som sedan fångar in Pokémons i, ska det vara en plats med högt kulturellt eller utbildningsvärde, eller en plats med en häftig historia. Det kan också vara ett intressant konstverk eller en plats som är "hyperlokal".

– Det skulle man kunna säga att vi är. Och vi har en häftig historia som föddes ur civilsamhällets idéer. Dessutom främjar vi demokratiska värden och främjar medborgarinflytande, så på så sätt tycker jag att vi kvalar, säger Amanda Sjöberg.

Hon spelar själv Pokémon go men på en 30-nivå vilket gör att hon inte själv kan nominera en plats. Om hennes arbetsplats skulle bli ett pokéstop skulle det dock göra det lättare att plocka in lite bollar när hon är på jobbet.

– Klart en fördel. Men i Ekerö centrum finns det redan en hel del så jag klarar mig. Och jag har såklart bara för vana att spela på lunchen.

Så kan du hjälpa Idélabbet

Spelar du Pokemon go och är på nivå 40 eller över? Då kan du nominera Idélabbet till att bli ett pokéstopp. Det gör du under inställningar i spelet.

Labbet har formulerat en motivering som du kan använda om du vill, annars skriver du din egna.

Pokéstoppet behöver en bild och om du kommer förbi och fotar när labbet är öppet bjuder de på kaffe, te eller saft som tack för hjälpen.

Visa merVisa mindre

Lästipset: Fem böcker med Mälarökoppling

Nyheter ✔ 4 Fantasy V Romantik V Historia V Futuristiska bilder Har du inte fått nog av bokläsningen under semestern? Här tipsar Katarina Skönblad, bibliotekarie på Ekerö bibliotek, om fem böcker med Mälarökoppling som går att låna på bibblan.fredag 7/8 12:39

Orgelfest på öarna hela veckan

Nyheter "Vill främja våra kyrkor och de instrument som finns där" Sugen på att höra lite Mozart eller Bach? Då kan du besöka någon av Mälaröarnas sex kyrkor mellan den 11 och 16 augusti, då sex olika orgelkonserter anordnas.torsdag 6/8 10:20

Äntligen dags för årets kräftfester

Nyheter Expertens bästa tips för en lyckad kväll Augusti månad innebär att det är dags att ta fram både dillen och haklapparna. Oavsett om du väljer frysta eller färska kräftor går det att få till en lyckad middag. Kocken Nils Molinder tipsar om...tisdag 4/8 16:23

KRÖNIKOR

  Sport

   Senaste numret

   Gilla oss på Facebook

   Stockholm Direkt