KARTLÄSNING. Att få upp Idélabbet på Pokemonkartan är ett bra sätt att få fler att hitta till verksamheten i Ekerö centrum, tycker idécoachen Amanda Sjöberg. Foto: Lisa Halldén

Hon vill sätta Idélabbet på Pokémonkartan

Idélabbet i Ekerö centrum borde bli ett pokéstopp på kartan i Pokémon go. Det tycker idécoacherna som nu vädjar till de på hög nivå i spelet att nominera platsen.

  • Publicerad 16:59, 21 jan 2020

I ett inlägg på Instagram vädjar Idélabbet i Ekerö centrum till spelare av mobilspelet Pokémon go att nominera den kommunala verksamheten till att bli ett så kallat pokéstopp.

För att kunna nominera en plats som ett pokéstopp måste man vara på minst level 40, men även med en nominering är det inte givet att platsen hamnar på kartan.

Reglerna är nämligen tuffa och det är Pokémons webbforum som tar det slutgiltiga beslutet.

– Vi har fått höra det från en del, att det antagligen inte kommer gå. Och så är det säkert. Det är kanske till och med omöjligt, men det har aldrig stoppat oss tidigare, säger Amanda Sjöberg som är idécoach på organisationen.

För att kvala in som pokéstopp, där man kan samla bollar som sedan fångar in Pokémons i, ska det vara en plats med högt kulturellt eller utbildningsvärde, eller en plats med en häftig historia. Det kan också vara ett intressant konstverk eller en plats som är "hyperlokal".

– Det skulle man kunna säga att vi är. Och vi har en häftig historia som föddes ur civilsamhällets idéer. Dessutom främjar vi demokratiska värden och främjar medborgarinflytande, så på så sätt tycker jag att vi kvalar, säger Amanda Sjöberg.

Hon spelar själv Pokémon go men på en 30-nivå vilket gör att hon inte själv kan nominera en plats. Om hennes arbetsplats skulle bli ett pokéstop skulle det dock göra det lättare att plocka in lite bollar när hon är på jobbet.

– Klart en fördel. Men i Ekerö centrum finns det redan en hel del så jag klarar mig. Och jag har såklart bara för vana att spela på lunchen.

Så kan du hjälpa Idélabbet

Spelar du Pokemon go och är på nivå 40 eller över? Då kan du nominera Idélabbet till att bli ett pokéstopp. Det gör du under inställningar i spelet.

Labbet har formulerat en motivering som du kan använda om du vill, annars skriver du din egna.

Pokéstoppet behöver en bild och om du kommer förbi och fotar när labbet är öppet bjuder de på kaffe, te eller saft som tack för hjälpen.

Kvinna friad från försök till mord på make

Nyheter Hovrätten ändrar domen i Knalleborgmålet Den Ekerökvinna som i december dömdes för försök till mord på sin man har nu friats från ansvar i hovrätten.onsdag 19/2 16:45

Han blir ny Liberal-topp i Ekerö

Nyheter Gällstaöbo tar plats som gruppledare Att Liberalerna bröt sig fri från Ekeröalliansen revitaliserade demokratin på öarna. Det menar Fredrik Ohls som nu kliver in som ny gruppledare för partiet.onsdag 19/2 12:54

Ekeröbarn prioriteras ner i Stockholms simskolor

Nyheter Nya regler för stadens simskolekö Från och med årsskiftet har bara de som bor i Stockholm förtur till platserna på stadens simskolor. Med långa köer finns det lite hopp om plats för Ekeröbarnen.måndag 17/2 16:34