Fotografier på Madeleine Hambergs handskrivna bok och hennes målningar i olja och akryl ska ta Skarpnäcksbon tillbaka till 40-talet. Foto: Eva Wernlid

Hon vill ta Skarpnäcksbor tillbaka till 40-talet

När andra världskriget bröt ut flyttade Madeleine Hambergs familj från stan till Orhem. Nu har hon gjort konst av sina barndomsminnen – som ställs ut på Skarpnäcks kulturhus.

  • Publicerad 19:00, 5 feb 2018

Mitt under det brinnande kriget valde Madeleine Hambergs familj att flytta från stan till Sjöstugan, en del av Orhems gård. Där bodde hon 1942–1949. I en konstutställning på Skarpnäcks kulturhus visar hon upp sina barndomsminnen.

Madeleine har under 20 års tid uttryckt sina barndomsminnen i målningar, och när hon vid ett besök på Orhems kolonier för ett tag sen berättade om barndomen, märkte hon att folk var intresserade av att veta hur Skarpnäck såg ut innan kolonierna kom. För några veckor sedan frågade därför Skarpnäcks kulturhus om de fick göra en konstutställning med hennes målningar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag är så glad att man tar tag i detta, det ska bli roligt att ställa ut, säger Madeleine Hamberg.

Utställningen ”Barndom innan kolonierna på Orhem” pågår mellan den 10 februari och 20 mars, och kommer förutom målningarna visa upp fotografier från en handgjord bok Madeleine gjort som innehåller både gamla fotografier och teckningar. Syftet med utställningen är att utforska historien och bygga en bro mellan Skarpnäck då och nu.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Farstaskola byggs ut och får högstadium

Nyheter Ska bli dubbelt så stor Hästhagsskolan i Farsta ska byggas ut. Planen är att skolan ska bli dubbelt så stor och få ett helt nytt högstadium när allt är klart.onsdag 23/5 17:50

Stureby får helt nytt skolhus

Nyheter ✓Så här är det tänkt att se ut ✓Börjar byggas i höst Nu finns skisser på Sturebyskolans nya skolhus. Där görs plats för åtta nya klassrum, fritidsutrymmen och en tillfällig matsal.onsdag 23/5 16:48