UPPSVING. Fler än under de de senaste åren ser ut att springa årets Två sjöar runt. Foto: Sundbybergs IK

Hopp om att fler springer klassiska Två sjöar runt

På söndag är det dags för ett säkert vårtecken: Två sjöar runt. Över 600 var anmälda i början av veckan, vilket borgar för att det kan bli en bit närmare 1 000 när starten går.

  • Publicerad 08:00, 15 mar 2019

Enligt tidiga väderprognoser ska det bli mellan fem och tio plusgrader i helgen, men det kan falla nederbörd i form av både snö och regn.

Det låter väl precis som det ska inför de olika distansloppen runt Råstasjön och Lötsjön – för många ett första test på om nyårslöftet har givit resultat, eller inte.

Tävlingsledaren Claes Johannesson törs spå att trenden på fallande deltagarsiffror vänder med helgens arrangemang. Är det bara 100 som efteranmäler sig slås fjolårets deltagarlista. Blir vädret riktigt hyggligt är han inte främmande för att det kan bli uppåt 1 000 startande.

– Vi hoppas såklart på över 1 000 deltagare, säger han.

Ingen ny bansträckning

Fram till i tisdags eftermiddag var det sagt att bansträckningen skulle bli aningen annorlunda på grund av ett husbygge i nedre änden av Vackra vägen. Då fick Claes besked om att bygget är färdigt och att sträckningen blir den ordinarie.

– Precis som vi hoppades, men vi var beredda på en lite annan sträckning, säger Claes Johannesson.

Regerande mästare på herrsidan är Martin Lundqvist, Sisu Nässjö. Han kutade elitherrarnas 11,2 km på 37.15. Fjolårets damsegrare var Helena Wallin, Trailrunning Sweden. Med 21.31 var hon snabbast, av tre damer inom tolv sekunder, på 5.7 kilometer.

Martin Lundqvist finns bland de anmälda i år, Helena Wallin kanske tillhör de som inväntar de sista väderprognoserna.

I Kotteskubbet, för de yngsta, har hittills 31 bestämt sig för att springa 500 meter.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Jakt på mer fritidsyta i Milo-området

Nyheter Sundbybergs stad försöker på kort varsel få till en allmän idrottsyta i "Hangar 77" i Ursvik, och även fritidsgårdsverksamhet någonstans i Försvarsmaktens gamla lokaler. På sikt behövs dock en mer...söndag 24/3 10:49

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31