Hoppas på stor allsång i Lilla Ransta

Det behövs fler mötesplatser på landsbygden anser makarna Kenneth och Gunn Britt Landberg som nu bjuder in till Allsångssöndag i Lilla Ransta. – Vi tror att människor behöver lyfta huvudet från sina mobiler och träffas och uppleva saker tillsammans, säger Kenneth.

  • Publicerad 19:42, 8 feb 2020

Vi vill bidra till att skapa fler mötesplatser på landsbygden.

Makarna Gunn Britt och Kenneth Landberg gjorde sin allra första spelning under bandnamnet ”Curry” så sent som i mars 2018. Men det har hunnit ringa mycket vatten under broarna sedan dess. Bland annat har de deltagit i SM i gatumusik i Mariefred.

– Vi är pensionärer och har tid, och vi älskar att spela. Det har blivit 40-50 spelningar per år sedan dess, säger Kenneth Landberg.

Publiken deltar

Och fler spelningar kommer det att bli, även om allt strålkastarljus inte kommer att ligga på duon den här gången. Nu ska publiken bli en lika stor del av framträdandet. Med start den 9 februari kommer Curry att bjuda in till Allsångssöndag i Lilla Ransta utanför Örsundsbro.

– Vi tycker om att spela, och vi vill bidra till att skapa fler mötesplatser, även ute på landet, säger Kenneth och tillägger:

– Vi tror att människor behöver lyfta huvudet från sina mobiler och träffas och uppleva saker tillsammans.

Vi-5

Det är Curry som arrangerar allsångssöndagarna i NTO-gården i Lilla Ransta. Men på plats kommer de att uppträda i en annan konstellation. Vid sidan av Curry spelar Gunn Britt och Kenneth i kvartetten ”Vi-5” där även Bert Arenrot, Kurt Pettersson och maskoten Hubbe ingår.

– Det kommer att bli både svensk och engelsk populärmusik, blandat med lite country och annat, säger Lennarth.

Hoppas på allsångsfeber

Hittills är två datum bokade, den 9 februari och den 29 mars. Men Curry hoppas att det ska bli fler allsångssöndagar än så.

– Vi hoppas att det här ska slå väl ut, och vår förhoppning är att konceptet ska sprida sig vidare till andra platser, säger Kenneth.

NTO-gården i Lilla Ransta ägs och drivs av organisationen IOGT-NTO i Uppsala län.

Allsångssöndag

Vad? Allsångsöndag.

Var? NTO-Gården, Lilla Ransta utanför Örsundsbro.

När? 9/2 och 29/3 med start klockan 15.00.

Visa merVisa mindre

Avråder från allt bad vid det kommunala badet

Nyheter Kommunen avråder från allt bad vid Nylada till vidare.torsdag 13/8 9:26

Blåljus: stölder och narkotikapåverkade nattstökare

Nyheter Två nattrumlare. En snattare, som det hette förr. Samt en cykelstöld. Där är hela blåljusrapporten denna onsdagsmorgon.onsdag 12/8 10:33