Glassigt. Samara Saleh gillar att sälja – och äta – glass. Foto: Jannie Flodman

Hornsbergs strand, 16.11: Lugnare med sommargågata

Intill Stockholms nya och längsta sommargågata står Samara Saleh och säljer glass till solande och badande stockholmare.

  • Publicerad 16:10, 4 aug 2017

Det är tredje sommaren i rad som Samara Saleh jobbar i glasskiosken vid vattnet.

Just i dag är det lång kö till den svalkande glassen, men överlag är Samara inte nöjd med sommarvädret.

– Det har varit sjukt dåligt alltså! Vissa dagar har vi inte ens haft öppet för att det är så dåligt väder, det är tråkigt. Det är fint i dag men det känns som att det säkert kommer regna resten av sommaren också.

Gillar du glass, eller har du tröttnat efter tre år här?

– Haha, jag älskar socker och glass. Jag äter det varje dag och har säkert gått upp tre kilo i sommar.

Den stora nyheten för i år är att Hornsbergs strand har blivit en så kallad sommargågata. Men någon större skillnad mot tidigare år har Samara inte märkt av.

– Det är kanske lite lugnare och trevligare. Men det kör en del bilar ändå har jag sett, säger hon.

Gågatan skapar lugn

Polisen hoppades på att gågatan skulle göra det lugnare kring stranden. Tidigare år har det varit en del ordningsstörningar med bland annat buskörningar. Och närpolisen Peter Enell upplever att gågatan fått önskad effekt.

– I början var det lite stökigt när en del boende kände sig osäkra på hur man fick köra bil och var man fick parkera. Men det lugnade ner sig och funkar bra, säger han.

De enda störningar som varit handlar istället om vattnet, då det förekommit att folk på vattenskotrar kör för fort och nära stranden.

– Vi har ett samarbete med sjöpolisen och har skrivit en del rapporter om fortkörningar. Folk måste förstå att det är sju knop som gäller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är gatorna där flest får p-böter

Nyheter Se listan: Så många har lappats – gata för gata Sex av de tio gator där flest får parkeringsböter ligger på Östermalm.tisdag 19/6 6:50