UTMANINGEN. Ska gatufesten lyckas ge Hornsgatspuckeln samma flärd som SoFo? Foto: Sacharias Källdén

Hornsgatspuckeln ska bli lika hett som SoFo

Småbutikerna på Hornsgatspuckeln har inte fått den genomslagskraft i Södermalmsmyllret som de förtjänar. Det anser områdets företagarförening, som nu satsar för att ge området ett lyft.

  • Publicerad 11:57, 6 sep 2018

Det var i september i fjol som den nystartade företagarföreningen på Hornsgatspuckeln för första gången arrangerade gatufesten "Puckelns kväll" för att uppmärksamma butiker och gallerier i kvarteret. Ett av målen var att sätta Hornsgatspuckeln på kartan, på samma sätt som SoFo Företagarförening och Mosebacke Design District gjort i sina områden på Södermalm.

Här får Södermalm ny gatufest

Den 26 september mellan klockan 17 och 21 har det återigen blivit dags för gatufest mellan Södermalmstorg och Mariatorget. Gallerier, konsthantverkare och små butiker håller öppet under "festliga former", där det bjuds på godsaker och specialerbjudanden lite här och var. En afrikansk musikgrupp, en violinist och en trio kommer också röra sig längs gatan och bjuda på levande musik utomhus.

– Jag hoppas att det blir en mysig och trevlig kväll för såväl stammisar som andra Söderbor, men det stora målet är förstås att nya människor ska hitta hit från andra delar av stan och förorten och upptäcka den lilla pärlan vi har här uppe, säger Ann Widerström, företagareföreningen Hornsgatspuckeln, och fortsätter:

– Hornsgatan är ju unik på det sättet att det inte finns ett enda stort varumärke eller affärskedja längs hela gatan. Vi har hamnat lite i skuggan av Götgatan som blivit som en andra Drottninggatan. Men här finns ett annat värde, i form av unika mindre aktörer och en kulturhistorisk och vacker miljö.

Hur kommer det sig att puckeln inte fått samma genomslagskraft som SoFo?

– Det beror väl på att inte funnits någon sammanslutning bland aktörerna här tidigare. Men med gemensamma krafter blir vi starkare och kan dra hit fler människor. Förra året var en succé med många glada besökare och det tror vi ger ringar på vattnet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Gatufesten kommer framöver att hållas i september och maj varje år.