Mattias Jakob och hans bror Andreas Jakob driver Ölstugan som ska ta över pizzahaket Lombardis lokaler i hörnet Hornsgatan/Långholmsgatan. Foto: Linda Gren

Hornstull får bärshak som i Göteborg

260 kvadratmeter öl – på göteborgskt manér. Det är konceptet när bröderna Mattias och Andreas Jakob tar över pizzeria Lombardis i Hornstull.

  • Publicerad 17:11, 1 jan 2018

Det är pizzerian Lombardis, på hörnet i korsningen Hornsgatan/Långholmsgatan, som snart kommer byta skrud till att bli ett 160 kvadratmeter stort ölhak.

Här kommer nämligen pubkedjan Ölstugan, som driver sju liknande krogar i Göteborg, göra ett första försök att expandera utanför Sveriges lilla London.

– Vi har drömt om att prova vårt koncept i Stockholm länge. Det är en härlig stad med grym puls, Göteborg är charmigt och trevligt men Stockholm känns på något sätt lite mer på riktigt, säger Mattias Jakob som driver kedjan tillsammans med sin bror Andreas Jakob.

Finska tacos – HETASTE nyheten på Söder?

Konceptet som fått göteborgarna att smälta har varit fokus på enbart svenska ölsorter och svensk husmanskost – kokt torsk med äggsås och mormors kålpudding till exempel.

Är det något som kommer falla Södermalmsborna på läppen?

– Hehe, ja då. Vi satsar mycket på att gynna lokala bryggerier och generellt tror jag att fler vill ha svensk traditionell mat. Visst kan det vara häftigt med fusionrestauranger med mexikansk mat med en asiatisk twist och liknande, men för oss att det viktigt att föra vidare den traditionella maten som byggt vårt land, säger Mattias.

Avancerar mot Öfvre

De som sörjer Lombardis behöver dock inte hänga läpp särskilt länge. Ägaren Antonio Tahir Rözuk berättar att restaurangen just nu förhandlar med två olika lokaler på Östermalm, där man snart hoppas kunna flytta in.

– Det har varit en lite svår plats för oss i och med att det ligger precis i en korsning så använder folk inte gärna uteserveringen. Jag tror Östermalm blir bättre.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men den hårdtrafikerade korsningen i Hornstull skrämmer inte Göteborgsbröderna.

– Vi är ödmjuka inför uppgiften så klart, men hoppas att stockholmarna kommer att ta oss till sina hjärtan, säger Mattias Jakob.

Ölstugan i Hornstull...

...hoppas kunna slå upp portarna på Hornsgatan 143 i slutet av februari.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.