Får godkänt. Anna Ramberg är här för första gången och är än så länge mycket positiv till arbetsplatsen. "Det är kul att se vilka som kommer hit", säger hon, Foto: Elinor Karlin

Hornstulls nya kontorsutrymme lockar flera

Ett nytt kontorslandskap som är öppet för alla har växt fram på Hornstulls galleria. "Det känns lite som New York", säger en av besökarna.

  • Publicerad 10:27, 18 okt 2019

Hornstulls galleria har slagit upp ett öppet kontorsutrymme utanför H&M. Här finns ett stort bord med stickkontakter och utrymme för dig som inte längtar efter att sitta på ett knäpptyst bibliotek och jobba.

När SödermalmDirekt tar tempen på det nya kontorsutrymmet är det 5–6 personer som sitter och gör sitt på den lilla ytan. En av dem är Anna Ramberg.

– Det är första gången jag är här. Jag tycker att det är kul att sitta så här bland folk, och att man inte behöver sitta på café. Det finns elektricitet, och så tog jag H&M:s wifi. Annars sitter jag mest på fik och på bibliotek, men det tycker jag inte är lika kul, säger hon och tillägger:

– Det känns lite New York.

Kvar på obestämd framtid

Centrumägaren, Hornstull, meddelar att kontorsutrymmet har fått mycket god respons och att man därför låter platsen vara kvar på obestämd framtid.

”Genom Hornstulls handelsplats passerar dagligen många människor. Vi vill med kontorsytan erbjuda en plats för besökare att slå sig ner och jobba en stund. Vi har fått mycket positiv respons från våra besökare och låter därför kontorsytan vara kvar tillsvidare", skriver Hornstulls presskommunikatör Sara Falkevik i ett mejl till SödermalmDirekt.

Fullt hus. Många av stolarna är upptagna och flera kommer och går under SödermalmDirekts korta besök. Foto: Elinor Karlin