Här var det tänkt att sprututbytet skulle öppna. Nu är det stoppat. Foto: Sacharias Källdén

Hot mot politiker efter stoppat sprutbyte

Ett plakat med hot mot politiker ska ha satts upp i närheten av platsen där det planerade sprututbytet vid Gullmarsplan nyligen stoppades. Röd färg ska ha hällts ut och kors spikats upp på ett staket.

  • Publicerad 11:10, 21 feb 2018

Någon gång mellan söndag och måndag ska ett plakat med fyra namngivna politiker ha satts upp på staketet till en förskola som ligger i närheten av den plats vid Gullmarsplan där en sprututbytesklinik skulle ha startats, men som nyligen stoppades.

Sprututbytet vid Gullmarsplan stoppas helt

Enligt anmälan ska politikernas namn och text med budskapet att deras nära och kära ska dö för att de stoppat det planerade sprututbytet, ha funnits på plakatet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Texten avslutades med formuleringen "ni har blod på era händer", enligt anmälan. Röd färg ska även ha hällts ut på staketet och flera kors spikats upp på det.

Händelsen rubriceras av polisen som olaga hot mot grupp.

DOKUMENT: Var ska stadens narkomaner få plats att byta sprutor?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.