Köket på Hjälmstaskolan ska byggas om. Foto: Hege Hellström

Hot om böter för Vallentunaskola

Köket på Hjälmstaskolan har så stora brister att det utgör fara för personalens hälsa. Nu får skolan böta till Arbetsmiljöverket om inte köket byggs om.

  • Publicerad 20:05, 17 jan 2018

Att köket på Hjälmstaskolan är farligt för personalen att arbeta i har vi vetat sedan tidigare. Nu tar Arbetsmiljöverket i med hårdhandskarna och hotar med böter på 150 000 kronor om inte köket är en säker arbetsplats senast i oktober 2019.

LÄS OCKSÅ: Fuktskador och dålig ventilation – Vallentunaskolan riskerar feta böter

Problemen är många. Det finns hål i golvet, som även blir halt när det är blött. Soprummet är trångt och slitet, en spis är för liten, det är trångt i lokalerna och ugnar och kylar är gamla vilket gör att matlagningen tar längre tid.

Köket ska byggas om så att problemen försvinner, men det tar tid. Redan innan ombyggnaden är klar ska nya ugnar köpas in och mer personal anställas.

– Jag tycker att det här är ett så pass omfattande arbete att vi vill ta upp det till politisk diskussion. Om vi ska ta det här ur vår underhållsbudget sväljer det mycket, säger Björn Sundblad, fastighetschef i kommunen.

Varför har renoveringen dragit ut så på tiden?

– Anledningen till att det måhända drar ut på tiden är att det är en ganska stor och kostsam åtgärd, vi måste byta ut allt, säger Björn Sundblad, fastighetschef i kommunen.

Men det är ju en fara för personalens hälsa?

– Nja, så farligt är det inte, det tycker jag visar sig genom att vi fått så lång tid på oss från Arbetsmiljöverket. Det som var farligare var att det var fukt i kökspersonalens omklädningsrum, och det har vi stängt av nu och personalen har ett annat omklädningsrum, säger Björn Sundblad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30