Bild på ett av rummen som nu ska säljas. Foto: Gripsholms Fastighetsförmedling

Hotell säljer ut sina rum: "Städning och möbler ingår"

Sugen på att bli hotellägare, lite som i Monopol? Då har du chansen, till en viss del i alla fall. Däremot kan du bli ägare av ett rum i ett hotell, i Fågelsången.

  • Publicerad 16:19, 21 nov 2017

För ett tag sedan lades rummen i hotellet i Fågelsången i Vallentuna till salu. Men rummen försvann snart från mäklarens hemsida.

Nu har en ny mäklare fått i uppdrag att sälja, till att börja med två rum på nedervåningen. Övervåningarna renoveras fortfarande.

– De säljs som hotellrum, det är ingen regelrätt bostadsrätt. Framför allt är de tänkta till företag som vill ha flexibla nattvistelser, säger Carl-Fredrik Lindgren, fastighetsmäklare på Gripsholms fastighetsförmedling.

LÄS OCSKÅ: Vem ska bo på det nya hotellet mitt i industriområdet?

Privatpersoner kan köpa lägenheterna.

– Men inte skriva sig där, det medger inte detaljplanen.

Köparen kan bo i sin lägenhet till stor del – men inte alltid. Det krävs att ägaren lämnar lägenheten till hotellet vissa perioder.

LÄS OCKSÅ: Flyktingförläggning – eller hotell – byggs i Vallentuna

Kostar nära 900 000

– Exakt hur det kommer att se ut är en sak mellan mig, köparna och hotellet, inte för allmänheten, säger Carl-Fredrik Lindgren.

De två rummen på bottenvåningen som är till salu är 16 respektive 17 kvadratmeter stora, och utgångspriset ligger på 891 500 kronor. Månadsavgiften är 1 158 kronor, och då ingår städning och möblering.

Privatpersoner har hört av sig, berättar Carl-Fredrik Lindgren, men att de är osäkra på det nya sättet att köpa hotellrum med bostadsrättsmodell.

– Det är ett nytt sätt att köpa och ingen regelrätt bostad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15