Trio. Musikerna Kaspar Druml, Andil Dahl och Marco Regazzoni provar sina vingar i hotellbranschen. Foto: Sacharias Källdén

Hotell ska bli ny kulturell mötesplats

Hotellet på Reimersholme är redo för en nystart. Tre nya ägare tog över i juni, och nu vill de utveckla stället med en intim livescen och utrymme för kulturella möten.

  • Publicerad 09:00, 20 okt 2019

Hotellet på Reimersholme har fått nya ägare under sommaren. Trion Marco Regazzoni, Andil Dahl och Kaspar Druml ska hyra ut hotellnätter och samtidigt förgylla kvällarna med musik och kultur. 

– Vi hoppas att det här ska bli ett kulturhus och en mötesplats. Och så hotell, det roligaste med det här är att träffa alla människor, säger Marco Regazzoni. 

Nybörjare på hotell

De känner varann sedan barnsben men har aldrig drivit hotell och är helt nya i branschen. Däremot är de vana vid att samarbeta eftersom de haft ett band tillsammans i nästan femton år. Tillsammans spelar de balkanmusik på blåsinstrument, trombon, trumpet och klarinett. Det är på den grunden de hoppas kunna bygga ut hotellverksamheten. 

Här blandas pantrar och lokala influencers

– Vi har dragit igång ganska hårt med evenemang. Vi har varit en av scenerna i Stockholms jazzfestival. Det är en väldigt rolig mix av turister som kommer hit från hela världen, lite folk från Reimersholme, och alla musiker... 

Musikalisk personal. Charlie Winroth, receptionist och bartender, spelar även han gitarr i bandet "Afrobeatos dance explosion". Foto: Sacharias Källdén

Nästan alla spelar instrument

Den senaste helgen arrangerade de en höstmarknad med jazzmusik, “lite av en succé” enligt de själva. De har flyttat in ett piano i receptionen för att kunna köra pianobar på kvällarna. Här hoppas de också kunna slå in en vägg, och göra sig av med ett hotellrum till förmån för en scen. Musikintresset genomsyrar den nya verksamheten, ett intresse som de delar med stor del av sin personal. De har sex anställda, varav tre följde med när de tog över. Katarina Johansson har jobbat i receptionen i tio år och på fritiden spelar hon piano. 

Hon har tagit över 2 500 bilder på Reimersholme: "Får nog lugna mig lite"

– Det har ju alltid varit en familjär stämning här, men vi har inte haft den här inriktningen tidigare. Det är kul, säger hon. 

Ska bli bar. Receptionen ska göras om till en bar där det kommer gå att beställa "enkel, god middag och barmat gjord från grunden" enligt de nya ägarna. Foto: Sacharias Källdén

Ska presentera kvalitetsmusik

Nu när den hektiska högsäsongen är över väntar renovering. De visar upp annexet, vandrarhemmet, där golvet är ömsom parkett, ömsom rå betong. Här finns rum som de drömmer om att kunna inreda som galleri, för konstintresserade gäster. I receptionen hoppas de på en ordentlig bar, där de ska servera lättare måltider. En kock är redan på gång. Och så är det förstås den nya scenen som ska stå i fokus. 

– Att vi kommer från det här hållet själva är vår styrka, vi har möjlighet att vara selektiva. På ett sätt kan vi bli Stockholms nästa livescen, men det blir en intim scen. Inte där hobbyband kan komma och boka upp sig, säger Andil Dahl.

Så hett blev nya Brunkebergstorg